click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

7 Mei 2011

CONTEST FOTO SWEET BERSAMA IBU

Hai kawan2 .
ape khabar hari ini ?
sihat ehh ?
okayy . agak lama aku tk join contest2 from rakan2 blogger .
tadi aku bersiar2..ecehh. ayat nak suweet aje .!
lepas tu , mana boleh tahan beb.!!
belog ketiak purple and azwaonly dh join contest ni..(Ayat nk dengki)
ehee. bukan dengki sebenarnye , di dalam dunia ini , kite haruslah bergerak selari dengan rakan2 seperjuangan .. barulahh sama2 maju, betul dokk ? hee~ ;)
Oke, contest apa yg aku nk join ni ?
dh terang2 tajuk kat ats nun ..

Okay , start .
Contest ini adalah anjuran pemilik header blog di bawah ini ..



Okayy , sebelum aku teruskan ..
aku nak bgtau ni ..
sorry lahh , encik Hakim ni suh letak 1 gambar sesuweet yang mungkin dengan ibu kann .
tapi , aku kalau bercerita tade gambar ni , mcm tade bukti .. takut org ta percaya pulakk ..
Yelaa, rekod kan penting dlm kehidupan kite. ecehh. sebut pasal rekod ;)

Lai2 , jangan manyak celoteh sangat Cik Leesa .!

Okayy , aku panggil wanita cantik yang bernama
NORLI BINTI AINI
ini dengan panggilan
MAMA.

Mama ni orangnye tegas.! kalau aku buat salah confirm lahh kena marah.!
Ape yang aku ase suweet sangatt yang mama buat masa kami kecil2 dulu ..
mama pakai kami bedak comot2 masa nk pegi sekolah . aku lansung ta nampak selekeh mase g sekolahh .! sebab mak aku cakap , yang pakai bedak tu comel .hee ;)

contoh pakai bedak mcm tu , kat muka adek aku tuu ;p
gambar ni , aku ase mase tu umur aku 7 atau 8 tahun .

ehee.. even mama aku garang , mama aku still sporting lahh.!
ta caye ?
ini buktinya ..
Mama layankan aje , aku and beby ajak amek gmbr guna wc . ;)


Gambar 1
"mama, kite amek gmbr mcm mkn lolipop"

Gambar ke 2
-buat muka gembira pulakk -

Okay , gambar yang seterusnya,
kat kedai makan yang mama aku suke..
Ayam Penyet Apy kat Klang Sentral .


Ahaa, gambar ni masa aku 6 tahun asenye.!! tade gigi..hee~
;p
masa ni Tahun 1997 ,
mama tengah pantang adek aku yang nama Lily ;)

Ohyaa , kawan2 ..
ade agy satu ceritaa..
masa aku darjah 2.!!
dpt homework mathematics banyakk sangatt sampai
100 ratus latihan.!!
last2 aku ngantuk..
aku terus je simpan buku dan cakap
"mama,lantakk lahh cikgu tu , kite dh penat..dh lahh susah soalannye"

Bangun pada keesokkan paginye di sekolah..
aku dh siap2 bangun untuk kena denda..
sekali selak2 buku..
Omaigedd(menipu, dulu aku tak gune perkataan ni.!!)
cuma aku terkejut sebab dah siap ,
balek sekolah tanya mama.mama yg buatkan.
mama sangatt suwett .!!
ase nak nagess bile kenang kisah2 pengorbanan seorang mama.
tak kire lahh , pasal buat keje sekolah ke ape.
tapi , skang .!!
JANGAN MIMPILAHH ASSIGNMENT PUN NAK MAMA BUAT.!!

Baru aku sedar,
Seronoknye jadi seorang kanak2.haha
dulu beriye sangat nak jadi org tua sampai lipstik mama rosakk dipakai..haha.

Dan akhir sekali,
the latest photo with my mama.
TARAAA...Supriseeee ..;)

"SEORANG MAMA TIDAK PERNAH BERHENTI MEMIKIRKAN ANAKNYA"

Thanks mama , kite sayang mama.!!
agy satu nak ckp ,
mama masak paling the bestttt.!!
terutama nasi ayam .!! mavelousss.! ;)

aku tag :

Selamat hari mama.!

sekian .
yang benar ,
anak mama.
;)

3 ulasan:

bbpink_90 berkata...

nanti open bLog aku pula .. otw cter psL umi aku puLa .. huhu ..

~hAKim ZaiLAn~ berkata...

wahh..gambar sgt sporting..
ur mum nmpak muda..cam adik beradik la plak..huhu..
thanx for joining..:)

bayi beriman berkata...

bbpink : okay ;)

hakim : terima kasih awkk ;)

secebis senyuman

Tajaan