click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

25 Disember 2009

nk update blog..!

hye all..!!
sajer jerk mencatat untuk ariny..
pdhl tkde nk ckp pe pown..
actually,gw ade byk cite yg nk d share kan tapi tkde lah menarik mane pown..
gw tk start2 cite agy sbb kemalasan gw utk meng-upload picxa2 gw yg ade dlm hp yg canggih ni..tersangat lah menunjukkan graf peningkatan yg drastik..
asal lembapp nk mampos hah utk meng upload..?had0iii..!!
u'll tngu jela eyy..!
;)

24 Disember 2009

mitos..?

hye syume..sy ade berita gembira yg ingin d kongsikan dgn kamoo semua..setelah saya belajar..sy juge telah berusaha bersungguh2 skaliegus ngan doa kepada allah yg esa..setiap mlm sy buat homework yg hari2 tk henti2 diberi oleh cikgu2..akhirnya hari ni akuh mendapat keputusan PMR iaitu 8A..!Terima kasih kepada semua guru2 yg telah banyak memberi ilmu kepada saya..kepada cikgu mazitah..sy dapat sains A..!Terbaek wokk..!!haha.;pkepada pengetua..bangga kann..?peratus PMR tawon ni naek sbb akuh..Lexx arr pengetua..jgn bangga diri sggttt..!yg berjaya akuh,,kepada kawan2..jgn jeleshh yerrr...oke lah tuh aje..pade kengkawan yg dpt result baek cm akuh..yokk mohon SBP Sains atau MRSM..harap2 kite dpt sattu hostel,,katil sebelah2..

sekian,
nk hadiah bole..?

kenyataan :
*cikgu mazitah adelah cikgu yg paling bencikan saya..sbb sy degil yg teramat sgtt..!!!
kesah plak sy..?serius semenjak cikgu tu carik pasal ngan sy,,
sy tk pnh bercakap gan dye..and tk masuk claz dye.. tapi sy dpt buktikan..walopon tk masuk
kelas,result science sy B..!Kalo ade berkat cikgu mazitah tuh mesti A..!huhu,,
skang da tk jumpe cikgu tu..!if 1 ary nty sy jumpe dye,,sy nk ckp budak degil blaja di U..!
Sy sebenarnye suke cikgu benci sy..sbb benci adalah syg...!!!kerana dye benci sy,hati sy
bersungguh2 untuk bersungguh tknk gagal science utk buktikan kan cikgu tu..

motif : ntah..?terengt zmn skola;)

21 Disember 2009

hari kemarahan..!!!!

uhhhh,,,gw bengang gyle sbb ary ni memg tk best nk mamposss..!!!pkare yg gw buat syume tk jadikkk..!!!bile gw da bengang lu all tw jelahh,,gw confirm tk duk dyam kat umh..sure gw jalan2 ntah mane2 tanpa arah tujuan..!!!!!uhhhh,,,tu jelah..gw hrap esok hari yg mengheppykan gw..k,chal0w

16 Disember 2009

ape yg akUh angankan..?

Niat hati memg lah nak kerja tapi belajar dahulu adalah lebih baik..Lagipown dealova akuh bkn lah dtg nyerr daripada org senang..tak kesahh lahh..!!asalkan hati nya baik..
ape yg sedang bermain2 difikiran ku adalah..nak kan kereta tapi takde duit..niat hati memg nk usaha tapi masih belajar..akUh akan mula menuntut di UITM mulai 27 DEC 2009..Akuh pasang niat agar akuh sentiasa memberi tumpuan sepenuhnya terhadap pembelajaran akuh di sana..dan akuh terpaksa buangkan keinginan utk membeli kereta itu dahulu..Akuh harap sgtt agar akuh akan sentiasa mendapat keputusan yang baik2 belaka..harap2 3 pointer above..agy baguss kalo dapat 4 flat..hmm,,dalam perancangan hidup akuh..selepas mendapat diploma akuh ingin meneruskan pengajian utk mengambil ijazah..selepas itu barulah akuh mengharapkan kerja kerajaan dan bekerja dan sedikit demi sedikit menghantar ibunda dan ayahanda ke tanah suci,membeli rumah dan kereta lalu mendirikan rumah tangga..apabila sudah berumah tangga insyallah akuh akan menyambung pengajian separuh masa lagi..selepas tamat pengajian akuh pasang niat agar dapat membeli byk tanah untuk masa depan keluarga..
apabila akuh sudah mewah insyallah akuh akan memberi kesenangan kepada keluarga akuh termasuk atuk dan nenek..serta akuh bercita-cita utk membela sebuah rumah anak yatim..
INSYALLAH..

Wahai sekalian sahabat,
doakan akuh agar panjang umur dan di murahkan rezeki agar akuh boleh membantu sekalian manusia di sekelilingku..

Selamat Pengantin Baru








12 December 2009..Sabtu..Pada Tarikh ni,,Makcik akuh yg membesar same ngan akuh dah kawen..tema pada hari tersebut adalah warna biru laut dan pink..










Everything is okey for their wedding but 1 jerk akuh tk puas adalah juri pertandingan karaoke yg disediakan adalah tidak proffesional dan berat sebelah iaitu UDIN MURENG..haha..!

















14 Disember 2009

CS1 Competiton

video

time ni akuh wakilkan kelas akuh DCSN 1/2..

Alhamdulillah dapat no.3..walopown tyme ni patotnye nk tarek diri pasal saket tekak..suare hampir ilang..biasa arr duk hostel pasific dekat ngan BP Mall..selaloo karox2..haha..

sory lah gmbar mase amex hadiah tk dpt nk upl0ad cuz Raihana yg tlg sampaikan kat akUh tyme d h0steL..Thanx for my fren Ana..

Akuh ch00se lagu ni cuz easy nk bawa..

uhh,,

wa berlatih smpey all geng2 wa..geng level 2 hafal lagu my all ni..

mtk maaf pade syume geng level two(sue,umu,mien,mieza,deeba,yuyun,kecil,fatin)..kerana sepanjang minggu tuh akuh agk memekak(padahal minggu laen pown same)hahaha...

dan video ni dirakam oleh sahabat kuh gak..geng level two gak..Hamizah Binti Fudin..Thanxx yaa Mieza..

and all my fren yg menyapport kuh dari blakang,tepi,dan depan..atas dan bawah tk termasuk eyy..

oke,,,dat's all..

13 Disember 2009

jubah 0uh.jUbah..




wa ase cm model KPTM yg name Fatin tuh jerk..kikiki,,=p


Beb,buat julung kali nyerrr..
wa beli jubah..tah arr tktw arr npe tetbe jerk terase nk pkai jubah..
so,akUh p0wn beli arr satu..
warna biru laut..ermm..
mlm yg akuh beli tuh ade majlis khatam al-quran kt umh atok akuh..
dan dat's nyte juge akuh pkai bju jubah tuh..
hmm,,
ya allah,terkezut gak arr cuz agk rmai saudara mara ku mlm tuh memakai baju jubah..mybe trend kowt..hihi..but akuh sorg jerk pkai bju jubah moden..
okey laa pakai jubah..akUh ase cm alim plak..
akUh ase cm nk selaloo2 kan je pkai jubah ni..
kikiki..
but pangai akuh ni tkde lah baek pown..
ase cm tk lyk jerk nk beralem2..
huhu,,
tapi ape salah nye kan sbb agama akUh islam..
lalalala~
oke ta akUh pkai jubah..?





















7 Disember 2009

ikan,air,dan batu(KHAS UTK SAHABATKU UMU DAN SUE)

Suatu masa di KPTMBP..




1st INTAKE masok

Ditempatkan sahabat batu,air,dan ikan..(psific)
batu,ikan,dan air adalah menetap di satu petempatan iaitu air terjun..(kktm)
air sangatt nakal,air selalu memukul ikan ke batu..
maka,,
ikan dan batu selalu sakit aty ngan air..
tapi kasih syg ikan,batu,dan air tk penah luntur...



2nd INTAKE masok

hubungan di antara ikan,batu,air masih bahagia..
mereka selalu bersama..
walapon air selalu mengalir ke tempat laen,
namun air tk pnh tidak pulang sehingga 2,3 ary..
kerana dye syg akn ikan dan batu..



3rd INTAKE masok(bkn plajar GD)

sedang asyik mereka bahagia bersama..
segumpal sampah lalu..
dan menyendeng2 kat air,ikan,dan batu..
ikan,air,dan batu sahabat yang terima seadanye..
lame kelamaan sampah mulai dekat dgn ikan ,air dan batu..
air kurang selesa dengan kehadiran sampah kerana
sampah membuatkan segala-galanya musnah..


LAST SEM1 takde intake(da nk cuti)

pada suatu ary
ikan dan batu berantapan
kerana batu buat gigi ikan rosak..akibat tergigit batu ..(tipoo)
namun sampah tetap menyibuk dan menarik nyawa ikan 1 demi 1..
ary demi ary...
dan air hanya melihat dengan tenang(padahal tk tenang ade sampah)
ary demi ary kesabaran air melihat mereka pon melat0pp..

bushhhkedebAb0mmm..!!!

jiran sekeliling pon ketakutan..
persahabatan antara ikan air dan batu berentakan..
akibat sampah..
sampah sedikit pon tiada rase bersalah..yelaa..dye kan sampah..(kalo manusia ade perasaan malu ngn kesalahan dye..!)
air sedihh sgtt ats kewujudan sampah..
air terlalu benci pada sampah..


WALAU DLM BENCI..CUTI SEM

air tetap mtk maaf pada sampah ats kekasaran bahasanye
(pdhl perngai smph agy siall mlm tu)tapi keras nye hati sampah siket pon tiade ase bersalah(ade air kesa tk kwn ng sampahh..?(HATI SAMPAH BUSUKK..!!)


KESIMPULANNYA..


Air sygg sgtt kat ikan dan batu..
Alangkah indahnya jika kita seperti dahulu tanpa kewujudan sampah..
tapi kini tiada berbaloi lagi..
air akan terus mengalir dan tidak pulang2 ke air terjun(KKTM)
dan meneruskan perjuangan yg belum selesai..!


SELAMAT BERBAHAGIA SEMUA SAHABATKU.
SALAM SAYANG,
Lysa cute ;) (jgn jelshh)

Gare2 Bl0g.!

pehh..!Bengang arr gua..!!
Gare2 bl0g ni..akUh tid0 kul 5 pagi ,3 ary berturot2 baru jumpe Link akUh..!!!Had0ii..!
tk cukop tid0..tk ckup tido..!

secebis senyuman

Tajaan