click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

28 Disember 2010

bercinta dengan game lagi best .!


gambar di atas adalah waktu tekanan .!grrrr.!

hye2 ...
tajuk di atas bukan bermaksud aku baru putus cinta ..
tapi , aku boringg betoii , lelaki 95% suke ckp besauu , padahal tk bole laksanakan .!!
benci gilerrrr .!!
wey , korang .. aku skang ngah busy sebab tu laa jrg update blog ..
btw , wlupun aku tak senang ngan lelaki..
bukan bermaksud aku lesbian okay ..
i will marry wif a man .!!!
so , walaupun lelaki cm tu ...lelaki2 di atas telah berjaya mengharumkan nama negara .congrats yangg ;)
akhirnye i will say
'man, i love youuvery strong '
wekkkk .!
muntah darah aku jiwang nak mamposs .!
k ar , aku nk blah ni . byeeeeee sayangggkuuu pembace yg setia ;)
shin chan si nakal adalah penghibur ku di kala sunyi


benciiii.!! jiwangnye akuuu.!!
ase nak muntah berbaldi bace entry kali ni ...

27 Disember 2010

sepah, kemas

tak kan nak biarkan umah bersepah cmni ????




aku lebih suke kemas dapur ;)


tadi aku lapar ... tibe2 skang aku baru siap kemas umah .. ntah kenapa .. sedua tiga hari ni aku asekk nak kemas umah waktu malam .. hmm , seriuss , lapar aku oun dh ilanggg ... esok aku nak tlg mama aku kemas kantin .. bencinyerrr .. status wall kawan2 belambak dok countdown nak balekkk uitm .!! please lahh , all dearesttt ...
hentikan semua tuu .!
aku masih sabar menunggu detik2 keterpaksaan untuk ke pangkuan uitm .!


26 Disember 2010

hee..hanya termampu

hadoiii , sorang budak ni terpinga2 cakap cmni
"blog akak nk chantekk je , nk grand ajee"
persoalannyerr ..
'GRAND KE BLOG AKUUU ?'
Ini bukan ferasan , tapi reality .. selamat menjadi follower aku ;)

CONTEST AKU DAN KACAMATA

satu blog yang setiap kali aku on blogger.com ni .. aku tk pernah tinggal lah nak follow entry terbaru dye ..!
kire blog fav aku lahh .!
aku nampak contest tu ary pe tahh ..
tapi dlm baru2 ni laa ..
aku nak join hari tu , tapi belum berkesempatan
skang aku dh berkesempatan . hee
ni diaa ..contest tu ..
di sini -click-
jadi follower seikhlas hati sudah .!

ni gambar nyerrr .
tadaaa ....
wekk ;p

aku sebenarnye tak faham,
contest ni nak kaca mata ape2 atau , kaca mata hitam je ..
sbb baru2 ni ade pengumuman kann ..
yang gambar tadi tuu ,edit tauu ..
yg gambar sebenar ...
ni ...

dan saya nak tag
semua yang baca ni lahh ..bole ?;p
2 sahabat saya
-sheema suhaimi-
dan
-sheema hashim-

and .
done ;)

menyingkap rahsia seharian

hai2 , korang semua sihat ?
aku ngah ngan beby atau lebih dikenali kelly spring .@
hee , tadi .. beby tibe2 je dtg kat aku cakap
"wey ,kak lis.. aku ta bole lupe arr pasal segi tiga bermuda tu"
hee~
nak tau kenapa beby cakap camtu ???
ni gare2
testing wayang kat Kuala Selangor tadi lerr ..
kami tgk cite
'gulliver's travels'
bagaimana kami boleh tertarik nak tonton cite ni ??
tuu , nampakk tuu ..
org kecil2 sekeliling Beast atau watak sebenarnye adalah Gulliver..
cerita ni mengisahkan tentang Gulliver yang baru dapat tugasan kerja ..
untuk mendapatkan mutu kerja yang baekk , Gulliver kena mengalaminye terlebih dahulu ,
namun , niatnye untuk tujuan utama tersasar apabila di telan Pulau Segi Tiga Bermuda ..
yaa .!
Segi Tiga Bermuda .! benda ni first time aku dengar dalam buku Tingkatan 1 subjek Sejarah (walaupun tak suke sejarahh , engat agy tauuu.!;p)
Cerita seterusnya ????
korangg kena saksikan sendiri okayy ..
yang pasti cerita ni best .!!
okay..
sambung cerita pasal Beby tadi ,
selepas beby dtg kat aku ..
kami masih terus menyingkap cerita sebalik Pulau misteri tersebut ..
di sini -click-
namun kami masih ragu2 ...
Wahai, sahabat sekalian ...
Persoalannye ,
Benarkah Angin Puting Beliung yang berada di laluan tengah pintu masuk Pulau Segi Tiga Bermuda itu wujud ?

haa , ade agy satu cite aksi yang aku nak syorkan ..
'Narnia'
serius , kalau tgk gune 3D .!!
memang bestt .!

oke,lahh . itu je utk entry kali ni ..
bye , nak tidoee ;)

24 Disember 2010

menangis tanda gembira

hari ni kelly leeda amek result PMR .!!!
sepanjang jalan dye cakap
takot lahh .
haduii, aku lak jadi gementar ..
okayyy . mengiringi dye masuk dewan ;)

mama, beby, dan edad ..
i'm follow ;)



yaa , ini video pendek..
saat2 gementarnye Kelly Leeda ;)
video

dan keputusan yang bagus.!!!
'8A'
Tahniah edad ..
again you got straight A
;)
semoga terus maju jaya ;)
i love you so much ;)

22 Disember 2010

tiada cerita tapi ada pengetahuan baru





hai , semuaa kawan2 ..
hmm ,
hari ni saya tak kemana2 jadi , saya takde cite yg best ,huhu~
btw ,
saya tengah bersedih ..
sebab ni . . .yerrr ... kicap kipas udang yang manis bukan yang masin ...
sedapnyerrr wey ...!
makan nasi+ikan kembung goreng + kicap ni..
aku sedih sebab , kicap ni dah ade tiruan .!!!
nasib baik saya berblogwalking terjumpa tentang ni di blog ini-click-

ini adalah salah satu perbezaan yang ori dan yg tiruan ..


kenapalah suke amik jalan mudah kann ?
bagaimana cara kite mencari rezeki adakah halal jika berlakunya plagarism mcm ni ?
sorry , jika saya terkasar bahasa ,
hakikatnye , ini adalah tangungjawab saya sebagai pelajar Information Management ,
menghapuskan plagarism dalam kehidupan Malaysia bagi melahirkan masyarakat yang berkualiti ..
mungkin saya tidak mampu mengambil tindakan , namun segalanya bermula dalam diri kita ..
bermula ngan diri saya .

sekiannnn ,saya suka makan kicap kipas udang , jangan kerana pemalsuan ini ,
saya beraleh ke kicap Jalen ..
kasihanilahh , BOSS kicap kipas udang yang sebenar2nye .
heee~
oke , byeee

;)

my foot note :
source of picture :http://www.teratakarmo.com/

21 Disember 2010

cerite semalam di jalan kopi

haiii ..
sihat ke di hari bekerja ini ?hihi~
okay ...
tajuk di atas di ambil sempena salah satu nama jalan di Meru, Klang ..
heh ..? ape kena mengena nye ?
oke , semalam aku jalan2 sampai tak engat dunia ..
gilerr.!
lai2 ,
bangun pagi gosok gigi , mandi2..
biase kteowg kite owg keluar berlima beradek , tapi ariny laen sikit sbb mama ikot ..
oke2 , terus menghala ke tempat sarapan kami ,
Ayam Penyet AP..



Sementara menunggu . . .
ini mama aku ;)


aku , lily , and ayie;)


lihat2 , dh habess ayam penyet aku ..kenyanggg.!
tk larat nak habehkan gado-gado and sambal yg agy seculit tu ;p
sorry arr , aku tk letak gambar makanan tu .. sebab entry yg lepas -click-
kan dh tunjuk , so.. kali ni aku tunjuk pinggan yg dh abeh jelaa . .
tkde arr , lapar sgtt perut korang kann ?
aku tak sanggup tgk korang terus lapar bile singgah kat blog aku ..hee~
tapi tk sanggup utk entry kali ni sajelahh yee ;p



dan meneruskan perjalanan kami ;)

bye,penyet ...


aku drive terus ke shah alam ,
tibe waktu zohor kami singgah di Masjid negeri ..
lihat ..kami masuk di pintu nom 7 ini ;)
pak Imam besar pun park kite kat area sini..

itu ialah pintu gerbang nom 7 masjid
how nice it is ?





akal fikiran ciptaan Allah membinanya ;)


tujuan aku g shah alam adalahyerrr .. ke SSM lah tujuan kami ..
SSM ialah Suruhanjaya Syarikat Malaysia ..
yerr..
kami ke sini sebab mama nakk buat lesen perniagaan ..
perniagaan ape ?
hee~
sorry , kalau nak tau lebih lanjut tentang background keluarga saya maii laa
bernikah bagi yg lelaki , yg perempuan .. selamat mencuba utk menjadi kawan baek saya .hee~
;)



oke , aku teruskan agy cerita semalam ..
sementara mama menunggu giliran utk berurusan ,
kami adek beradek pegi karaoke 25 lagu .hee~
kirenye sorang 5 lagu lahh ..
lai2 , tgkaku and beby ;)


aku ,potosa , and beby;)


oke , ini sedikit rakaman salah satu lagu yg aku karok semalam .hee~
cincai2 fun2 with my siblings ..
agak2 sumbang , korang tkyah teruskan tgk .hee~

video


dan , sebelum balik kami singgah umah Mak Long di TTDI Jaya ..
bertolak balek malam sebab engat nak singgah i-city ..
sekali , hujann laa . so, tk tercapai nak bawak beby g situ .
laen kali yerr~

oke, itu saja .
byeeee ;)

fuhh


kawan2 .!!! saya baru balek laa .. penat , , esok saya cerite pasai ariny yerr ... huaaa, baru balekk . ngantuk bangett .jumpe esok miss youu all ;)

20 Disember 2010

"jom join ; BLOGLIST SHARA 2011".


hey2 , saya berblogwalking tadi ..
singgah jap di blog cikgu shara .
hee~

oke , saya nak join cik shara punye bloglist sebab , ini adalah anjuran x-classmate saye iaitu cikgu shara yang sempoi ..
and utk blogger2 lain singgah blog saya ,
almaklumlah , follower cik shara lebih ramai dari saya kann ..
heee~
thank you shara sebab bg tawaran ni kat blogger2 ..
and , saya nak bgtauuu ...yang
'header koe mmg dh chantikk lahh shara, aku ase belum ade org bosan agy tgk'
okeee ...

untuk pengetahuan semua saya adalah kategori "gadis idaman"

done~

;)

19 Disember 2010

kenapa perempuan cantik selalu dapat perhatian lebih ?

sedih je tajuk aku .
yelaa , aku kan terlampau cantikkk . .
ini adalah senario di dalam dunia reality ataupun fantasi . .
aku malas nak kemukakan segala persoalan ..
tapi ini adalah satu persoalan yg selalu bermain2 di dalam mahupun di luar kotak fikiran wanita yg sgtt cantikk mcm aku ;)


berikut adalah kawan baek aku di jengka yang sangatt cantik .!
dorang berdua memang dh mcm adek beradek ngan aku..
gambar korang di bawah bukan bermaksud aku mencemburui korang , tapi seriuss korang cantik di mata aku ;)


nie Kak Sara ;)



nie Nabeela yg selalu bowinkkk .hee~ ;p



dan ini gambar kami bertiga ...aku paling cantikk kannn ? di antara kita org bertiga ??? ;)

rindu gilaa , moment kt jengka (baca dalam nada Nabeela-penang) ;)

siapa lahh agaknye aku nye roomate baru ;)

hey2 koranggg semuaaa .
hishh .!
tkde chare laenn ke aku nk mulakan ayat selaen drpd di atas nuuu haa . .
oke2 ,
assalamualaikum , para hadirin yg sy hormati sekaliannn ...
hee~
ade style cm nk bg ceramah takk ?
wekkk ;p(sila muntah , sekalian cik Paie)

oke2 , sudahh2 menggelikan diri korang terhadap chare aku tadi .
hari ni aku nak bgtau sekalian alam bukan filem 2 alam , oke.!!!(di sini adalah ayat penekanan , haruslah di bace dengan nada lantang sedikit)

oke2 , aku nk bgtau yang ....

ini adalah kolej Baiduri , bukan Kuarters bomba;)

Bahagian :1 Status HEA :
Program : IS110 - DIPLOMA PENGURUSAN MAKLUMAT
Fakulti : :IS - FAKULTI PENGURUSAN MAKLUMAT
Mod Pengajian :SEPENUH MASA Taraf Pengajian :DIPLOMA
Kampus :UITM KAMPUS SEGAMAT Kolej :A
Unit / Bilik / Perabot :BAI-1-D160(2)

Lihat yerr , lihat .berhampiran UPK(Unit Pengurusan Kolej)


di atas tertera saya punya sedikit maklumat yg lansung tidak saya sensorkan ..
oke , lihat agy sekali ,lihat .. dan lihat ..
saya adalah pelajar yang baekk oke ;)
baekk .. baekk . baekk kerrr ?wekk ;p(sila geli agy sekali sekalian paie)
oke ,kat atas tuuu ade tertera aku punye tempat berlindung pada sem 2 ..
huuu~
ayat aku agak syahdu di situ . .
Terima Kasih UiTM sebab bagi aku kolej ..
Walaupun , peraturan yg ketat dan aku terpaksa ikot .!
ehh . ehh , aku wing 1D lahh ... adekah aku satu bilik dengan Naib Pengerusi JPK ??
hmm , hape2 jelaa .
btw ,
aku hope sgtt dapat roomate yg sgtt satu kepala yerr ,
cik2 , tuan2, puan2 , dan dato2 serta tak lupa juga datin2 ..
dan aku sangat bersyukur ..! semestinye aku tak akan 1 bilek dengan musuh aku iaitu si Penkid tuu ..
okay faham yerr ?
karena hape ?
pointer dye aku dengau below than 2 poin ,
so, terang2 yerr cik2 paie sekalian .. bahawa ,
nakk , plak UiTM layan dyee ..
di sini yerr , saya mengambil pengajaran dan berharap agar tahun depan lebih berusaha gigih ,
agar UiTM Segamat akan sentiasa memberikan faedah yg terbaekk terhadap diri aku sehingga Sem 5 .
Lihat agy yerr cik paie sekalian ..
Sem 5 .!
Oke , utk pengetahuan semua
UiTM baru je start sem aku,tempoh belajar untuk Kos Pengurusan Maklumat adalah 5 Sem .
so , maksudnye kite org akan graduate bersama2 abg2 dan kakak2 seniorr kiteorang atas 1 sem yerr ..
oleh itu ,
pelbagai faedah yg mengurangkan pengaburan mata saya terhadap pembelajaran di sini
dan akhir sekali ,
walaupun tempat itu agak ke hutanan(jgn nak kutok.! sbb ini tempat aku menuntut ilmu)
, tapi saya terpaksa
pulang pada 1hb January ini ..
untuk meneruskan perjuangan dlm menuntut ilmu dalam bidang pustakawan ini.
Doakan saya yerr sekalian yang mmbaca ..
agar saya sentiasa sukses dlm hidup dan berjaya merentasi halangan utk sampai ke puncak sama ada di dunia mahupun akhirat , Insyaallah .
Thank you ;)

(ini bukan Kolej milik Sektor B,
name kolej ni agak seram tapi kolej ni mcm yg paling best je,
kirenye kolej idaman aku laa~wekkk;p
tapi idaman pun ta sangat lahh ,
cuzz jao dari kelas .kang elok2 aku masuk kul 8:15,
kang aku sampai 1/2Jam sebelum abeh kelas ;p)


18 Disember 2010

Malam tadi . .

salah seorang pemilik cincin ;)

Hey , korangg . hari ni aku nak cite something .. hmm , korang penah nampak aku wrote kat wall pasai besfren aku kan ? kalau ta penah nampak tkpelaa , sbb bnde tu dh lame aku wrote .
oke , malam tadi dye hantar msg then aku tak balas ..
then , dye call .. aku ankat lahh ..
then aku tnye "nape?"
oke , nada saya sombong kann ?

mase dye ckp2 ngan aku , seriusly aku cm nak nages .
yelaa , dye kwn baek aku kan ..

hmm , oke , cincai boncai citee . sebab sebenarnye aku malas nak cite , cume nak update blog .. pendekkan cite ,
oke .. korang mesti sgtt pelik lahh ,kalau aku pegi tmpat mmbe tak cntct membe .
kelmarin kan aku g Klang .
hati aku sebenarnye cakap ..
'bestnyelahh , kalau dp
t jumpe dye'
adek2 aku oun tnye ,

"kawan kau tkde ke Kak Lis?"
hmm , aku bukan sengaja tanak contact dye ..
tapi...
dye pun sombong , aku and kawan2 laen msg komen ta balas ,
hmm , mungkin aku dh makan hati ngan perangai belagak dye selepas ade boi ..

oke , finee .! then , mlm tadi dye gtau aku ..
dye da ta berapa ngan Faizal ..

oke , kawan2 Precom A sekalian ..

aku sedih sebab kite satu kelas yg sgtt satu kepala tibe2 ade yg cmni .
kenapa keadaan mengubah sikap semua ?
oke , aku bgtau korangg ,
aku ade kawan baru tapi kawan2 baru aku tak penah sama ngan korang ..
then , dlm kehidupan aku .boifren adelah d bawah kawan2 ..
minta maaf lahh , kalau boi aku bace ..
sbb , bukan bermaksud aku ta sayang kau ye boii ;)

Seriusly , aku tak penah fikir pasal perasaan boi aku bile bace blog aku ..
yelaa , korang bayangkan lahh , aku ckp cmni .
then, aku cite aku wait arjuna ..
oke , bagi aku .. lelaki yg layak utk jadi husband aku adelah lelaki yg sgtt tahan dgn perangai aku. aku mcm ni bukan bermaksud bile aku dh khawin aku tak setia ..
malah , ape yg aku tanam diri aku .
sumpah bile kau jadi suami aku , automatik kau adelah d atas kawan2 aku ;)


oke , kepada kawan2 aku ...comel kan aku pakai kasut cm tu ;p

kalau korang lupekan aku , aku tak penah kesah . cume aku sedih .! aku harap kita adalah kawan sampai bile2 seperti hari ke 3 kite berjumpa .
byee ,

oke , now everything is oke .
then , korang mesti tertanye2 sape boi aku kann ?
Insyallah , satu hari nanti akan ade entry pasal
si dye yg setia ;)

tgk wayang lagi

hye2 , semuaaaa ;)
oke , korangg hari ni aku nk cite pasal semalam aku kua ngan siblings aku ..
kami g tgk wayang kat tmpat biase Aeon Bkt Tinggi, Klang ..;)



nie koleksi Barney aku, dh ase semak bilik
(gambar ini tiada kena mengena ngan cerite)



adek saye Kelly Leeda , sedang sarapan pagi ;Big Apple Donut .nyummy ;)


beby begitu asyikk melihat Pokok Christmas yg besauuu ;)



Kelly Potosa , memilih seliper .. mak aii , satu kedai ke satu kedai , tkde pun yg dye berkenan ..
bile kat Crocs , ade yg dye berkenan .. saiz habeh pulakkk ..




Mane Kelly Sya ????
Oke , dye tlg amek gambar kami , so gambar dye tade . .
tu lah yg ta best nye bile jadi photographer .hee~
;p


Oke , aku and Potosa g tgk cite Narnia . .
yg lain tgk cite Aku Masih Dara . .
hmm , punye lerr , kteowg duk g tgk wayang jaoh ..
upe2 nye semalam ,
Wayang One Plaza kat Kuala dah bukak .
choii~
Oke , cite Narnia 3D besttt.!
;)
oke, lah beb . gwa nak chow . .
hape2 punn . aku sayang siblings aku semua ;)

17 Disember 2010

survey sudah d jawab ;)


Assalamualaikum , adek2 , kakak2 , abg2 ..
di sini yee . ade 1 borang survey yg aku tibe2 nak join .
oke , aku jumpe entry membe blog aku
di sini ye -click-
oke , kalau anda mau join cam aku mengisi survey ini ye . .
sila -click-

soalan yg telah aku jawab adalah seperti berikut :-
1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia
b) iPhone
c) Sony Ericsson
d) Samsung
e) LG
f) HTC
g) Blackberry
h) Motorola
i) CSL

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
a) Acer
b) Hp
c) Dell
d) Lenovo
e) Sony
f) Apple
g) Compaq
h) Fujitsu
i) Toshiba

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
a) Nikon
b) Sony
c) Casio
d) Canon
e) Kodak
f) Samsung
g) BenQ
h) Panasonic
i) Olympus
j) Fujifilm

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
a) Streamyx
b) P1
c) Maxis
d) Celcom
e) Digi
f) Yes
g) Time
h) Jaring
i) U Mobile
j) Tune Talk


5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
a) Zara
b) Padini/PDI
c) CK
d) AX
e) Guess
f) Adidas
g) Levi's
h) Prada
i) D&G
j) Romp
k) Soda
l) LV
m) GAP



6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
a) Starbuck
b) Old Town White Cafe
c) Mcdonald
d) KFC
e) Pizza hut
f) Chiken Rice Shop
g) Nando's
h) Dunkin Donut
i) Teppanyaki
j) Sushi King
k) Big Apple
l) Secret Recipe


7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
a) Tesco
b) Jaya Jusco
c) Giant
d) Carrefour
e) Pakson
f) Clod Storage
g) Mydin
h) Metrojaya
i) SOGO
j) ISetan
k) Ikea

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
a) HotFM
b) EraFM
c) SuriaFM
d) SinarFM
e) HitzFM
f) RedFM
g) ThrFM
h) FlyFM
i) MuzikFM
j) KlasikNasionalFM
k) XFM
l) IKIMFM
m) MIXFM


9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
a) TV1
b) TV2
c) TV3
d) Ntv7
e) 8TV
f) TV9
g) Astro Ria
h) Astro Prima
i) Astro Oasis
j) Astro Citra
k) Astro Warna
l) Astro Ceria
m) AFC

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
a) Dunhill
b) Burberrys
c) Gucci
d) Bvlgari
e) Channel
f) Calvin Klein
g) Christian Dior
h) Hugo
i) Davidoff
j) DKNY
k) D&G
l) Escada
m) Estee Lauder
n) Giorgio Armani
o) Lacoste
p) Lancome
q) Tommy Hilfiger
r) Versace
s) Ralp Lauren

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
a) Remaja
b) Media Hiburan
c) Mangga
d) Intrend
e) Wanita
f) Pesona Pengantin
g) Hai
h) Pa & Ma
i) Maskulin
j) Majalah PC
k) Impiana
l) Arena Bola Sepak
m) Nona
n) URTV
o) Majalah Saji
p) Mastika
q) Novel

oke , Done .Thank youu ;)

Segmen : Dulu aku nakal !Cik Kelly lagi nakal.!

hey2 ,
korang semuaaa . . .

NAMA SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH TERMASUK TAHUN . . .
Huiii , mula2 jawapan aku kena taip panjang2 ,almaklumlah . .hidup berpindah randah ikut ayah bertugas ..

1)SEKOLAH KEBANGSAAN WANGSA MAJU ZON R 10 (1998-2003)
2)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DESA TUN HUSSEIN ONN (2004)
3)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN AHMAD SHAH (2004-2005)
4)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN ABDUL AZIZ (2006-2007)
5)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SUNGAI BURONG (2008)

tengok2 balekk ..kalau ade name sekolah yg tertinggal , terkilan cikgu kangg ,aku tk tulis nama sekolah tu .hee hee

AKTIVITI KO KURILKULUM YANG KORANG CEBURI . . .

Hee ..hee , aku kalau sukan2 tak kuat sgtt sebab tu takde wakil sekolahh , setakat wakil rumah sukan , lontar peluru dan tarik tali ade lerr .huhu~
tapi paling aku bangga ,
aku dapat naib johan dalam Pertandingan Folio Kerjaya Peringkat Negeri and aku selalu wakil sekolah untuk Pertandingan Deklamasi Sajak. ;)

JAWATAN YG DISANDANG DULU . . .
hee hee , ape ekk ? setakat Naib Pengerusi Kelab , Setiusaha , Bendahari tu adelaa org pilih aku ..
dan penah jadi Pustakawan Sekolah selama 3 Tahun .

NAMA GURU KESAYANGAN KORANG . . .
Puan Siti Noor Azwan Binti Mat Jalal . Cikgu muzik aku mase Sekolah Rendah . . Oke , aku minat gilerrr Muzik ;)

SUBJEK PALING DISUKAI ;)
-Science-

SUBJEK PALING TIDAK SUKA :(
Sejarah . sangatt mengantokkkk .! dan kredit oke mase SPM ;)

KAWAN BAIK MASA SEKOLAH
Siti Hasyimah binti Suhaimi

CITA-CITA MASA SEKOLAH DULU
Nak jadi pelajar Universiti ..haha , dh termakbul ..walaupun UiTM (Benteng terakhir Melayu;))
Terima Kasih UiTM;)

ARTIS FAVOURITE MASA SEKOLAH DULU
Ella ,dulu kini dan selamanya Rockkk .!!! ;)

PEKARA YANG TAK DAPAT DILUPAKAN MASA SEKOLAH
Kena ketuk kepala dengan Cikgu Norhayati ,masa tu saya baru Darjah 1 Amanah sebab saya tak dpt jawab soalan :(

JIKA DAPAT KEMBALI KE ZAMAN PERSEKOLAHAN , APAKAH INGIN KORANG LAKUKAN ?
Saya nak setiap exam Periksa Nom Satu .hahaha .



CERITA KENAKALAN
Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

Oke , cerita tentang pertelingkahan aku dengan Cikgu Science aku Puan Mazitah ;)
Science subjek kegemaran aku .!!
aku gaduh ngan cikgu ni memang secara besar-besaran lahh , gare2 sebuah buku .!
Sekolah aku memang tak boleh bawak buku cantik2 ,tapi aku ni suke buku cantik2 sebagai nota ringkasan aku .!
gilerr , ke pe aku nak berjiwang karat ,cikgu tu ingat buku aku tu diary . oke , mase tu aku tak bagi cikgu tgk buku tu sebab aku baru lepas mengumpat dengan kawan baek aku Sri by written .
then , aku memang tak puas hati dgn cara cikgu tu mintak buku aku , dye rampasss beb .!!grr.!
cikgu tu halau aku , then aku keluar terus mengadu kat guru disiplin .hee hee , org mengadu kat kaunseling ,aku ngadu kat guru disiplin . .
then , sebelum balekk .. aku pegi pancitkann tayar cikgu aku tu ,aku calarkan kereta cikgu.
pastu , aku tak tau ape jadi mase balek tu , sbb tu bukan masalah aku.
mase cikgu tu marah mcm2 dye cakap , ade aku kesah .
Pastu , aku dengar cite dye buruk2 kan aku dlm kelas ,then aku hantar lahh msg keamanan kat nom private dye , nakal kan aku ? mcm mana hebat aku boleh dpt nom tepun pvt dye , biarlah aku je yang tau . .
Alhamdulillah , Science aku dapat B ,Aku dah dapat belajar kat Universiti walaupun cikgu cakap aku tak kan bole dapat Universiti dengan perangai mcm tu .
Mama aku cakap "Kalau ade sikit keredhaan cikgu tu , mesti Science aku A"
hee hee , aku penah arytu add fb Cikgu Mazitah ,then dye Ignore .
Takpelaa ,
aku manusia biasa yg tak lari drpd melakukan kesilapan . Aku tak penah menyesal dengan ape yang aku lakukan .Sekurang2nya aku cuba utk memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik daripada semalam ;)

okee , itu saje .
Semoga Allah meredhai kehidupan aku .Aminn . .

tlg jawab betul ke aku belagak ?????


sila pandang side kanan . . ,

selepas membaca tinggal describe anda tentang diri saya ;)


omg .!!! dlm undian tentang pandangan mereka kepade aku.!! dh ade satu undian belagak utk akuuu .!!!apekah aku sudah mula belagakkkkk ????????



ini salah satu akibat mempunyai sifat belagak . .

gambar ini bersumber di -click-



iyee.!
manusia memang tak lari dari melakukan sifat belagak ,
tapi kalau boleh aku nak hindarkan sifat tu dlm diri aku .!


okee , byee semua .
mintak doakan aku djauhi dari sifat belagak . .
thank youu ;)

15 Disember 2010

Blogger paling hangatt sgt bertuah




hey2, sebelum ni aku tk penah nak bercerita tentang seorang blogger yg fofularr dan d gilai oleh ramaii org . .
dan memang seriusly , sebelum ni aku pun tk kenal dye . . ini graf menunjukkan ranking HZ dlm goggle oke ;)


aku cume tertarikk bile aku berblogwalking . .

dan terjumpa video ini
-click-
dan utk satu entry hanis zalikha (HZ) aku komen ,
'untung HZ , dpt peminat cmni . i hope one day i will get fans like youu ,
one day .. haha'
, klaka kann aku komen cmtu ?

seriusly , aku mmg tak tauu lansung HZ ni model . . hee hee~
oke , kemudian . . kawan baek aku , Kartini Mansor . .
akak ,ni penah ckp kawan dye ketawe kan sbb dye minat HZ..
kwn2 akak ni ckp HZ sombong yerr d kampus .
okay , utk pengetahuan korang HZ satu kampus ngan aku (sebelum ni seriusly memang aku tak tauu lansung.!)
oke , fineee .
setiap hari kawan aku ni duk bukak blog HZ .!
hape yg syokk sgtt kat blog dye aku pun tktauu . .
then aku pun tnye kat kawan aku ni
"akak , ape yg best sgtt tentang blog HZ ? kite , tgk biase je mcm blog kite .. tp kenapa akak suke bukak blog dye ?"
akak tu pun jwb
"ermm , ntah lahh . mungkin sbb byk gambar "

aku pun berbintang2 d kepale . .
sambil dlm hati ckp 'ape blog aku tk
banyak gambar ke ? '
oke , finee aku biarkan .
1 hari aku makan kat benteng , kawan baek aku ni tetibe becerite tntg HZ ,
then aku just tnye

"akak penah jumpe dye kat sini ?"
kak tini cume jawab
"ouhh , jgn ckp kuat2 , akk tk penah jumpe dye"
bile HZ berlalu je ,
Kak Tini berbisik
"Leesa , tadi yg depan kamu rambut cantik tu HZ lahh .!"
lerr ,kenape akk tk ckp ?
kite nk tgk muke dye kat luarr . . hee hee (melepass)


1 hari ni aku ade nak balek kampus , oke , dlm bus tu mmg tak ramai sgtt lahh .
ade seorang perempuan ni ,
aku tanya ..

"ehh , awak ni bus nak g segamat ke hah ?"
perempuan tersebut jawab
"tak tau lahh , i ase lahh "

tetibe ade pacik nyampuk
"ye , adek ni bus segamat
"
i just said
"terima kas
ih pacik"
then naek2 , perempuan tu duduk sebaris ngan aku .
seriusly , aku meluat gakk tgk perempuan ni cuz , perempuan ini yg suke maen rambut;)


asek2 belek rambuttt .!(dlm hati , mcm model lak dak ni asekk belek rambut )
but , aku just ignored lahh sbb tu rambut dye ,
dye punye pasal lahh kan ?

dlm bus , aku mcm biase lah asek tido .hee hee .
oke , mase kat RnR giler berani perempuan tu tinggalkan laptop cmtu je . .
dlm kotak fikiran cume cakap
'mungkin dye ank org kaye , mudah dpt brg'

oke ,
aku asek pandang je perempuan ni ,
sbb aku mmg meluat ase nak jeling skali kat dye ..

but dye ade sekali senyum kat aku tp aku tk balas ...
bile dh nk dekat ngan segamat aku pandang agy sekali ..
omg.!!! She's HZ lahh doe. .!!(belek rmbut2 ,hamekk kau.! mmg model pun;p)
aku terus msg kawan baekk aku ni ,
tnye ,
' kenapa HZ naekk bus ?'
kawan aku punye sygg kat HZ ,
' dye bls msg aku
'HZ suke merendah diri orgnye ..hee hee'
oke , aku sambung tidoe balekkk . .
aku sebenarnye masih tk berapa perasan sgtt muke HZ ni ,
so , kalau kat kampus terlanggar bahu tu mmg tk ferasaan kott , kalau pandang slack mungkin aku terus tk berkelip sbb memang tak salah agy , itu lah Hanis Zalikha ..dlm byk2 gambar HZ .! sy paling suke gambar yg ini oke ;)

oke , utk kek nis ..
congrats , fans youu sgtt ramai . .
youu blogger yg paling beruntungg . .
seriusly ! kalau you tk untung mesti i am never wrote about youu .hee~

dan kepada peminat nom 1 HZ iait
u Aziz Hazmi
walaupun , org lain dh jemu dgn vidiyo awkk . .
tapi .. teruskan usaha ..
jgn tipuuu laa , dlm video ni bukan UiTM Segamat ..;p
oke , aku doakan . .
pintu hati HZ akan terbuka utk kau ,wakaka;p

opsss , sebelum terlupa video ini yaa -click-
lihat yee , ini perangai kamu yg sbenar . .
sy sukeee ;)

kamu tidak hipokrit lansunggg ;)

Oke , semuaaa . gudniteee ;)

PERSOALANNYEE ?

1) mampukah blog saya setanding dgn Hanis Zalikha ? hee hee~
2) adekah satu hari nanti saya akan punye fans pertama spt Aziz Hazmi meminati HZ ?
3) adekah saya salah seorang fans HZ ? hee hee~


comelkan HZ pakai tudung ?
nampak gaye nye mcm ngah dlm kelas CTU


oke , Cik Kelly , jgn banyakk berangan lahh .! kalau ade rezeki tk kemana , betul tak Kek Nis and all my friends ? ;)

14 Disember 2010

Vote for me ;)

kawan2 engat agy takk ?
entry ini click
okee , tolong vote sy dgn cara

1) tick like di page fb Lina Jalil

oke , anda kini menjadi fans Lina Jalil..

langkah seterusnya ..

2) tick like pada gambar saya

Terima kasih kawan2 , syg anda semuaaaa ;)

cerita yg saya simpan 12.12.10

hee hee .
oke2 , aku memang asekk ketawe je hari ni ..pasal hari ni aku tonton tv lebih byk drpd biase (ayat nak hebat mcm Deejay)
oke , ketawe2 dan terus ketawe ...
cerite terbaru tentang arjuna.
ade gakk kawan2 yg tnye ngan aku kenape ngan rambut dye .haha ..
sorry , aku belum bertittle awekk dye . .
so, aku tk bole jawab agy soalan tu .hee hee
ni semua gambar drpd kawan sheeda , yg telah d tag tu . .
klaka lahh , but . . he still comel like before . .
love youu azraff ;)
baru2 ni kawan2 aku ade buat perjumpaan lahh , but aku ta dapat join . .
walaupun aku yg arrange . .
it's okay .. sbb aku mmg dh jnji nk kua ngan family aku . .
lai2 , tgk gambar2 . .
ohyaaa.! hari ni aku ade satu utk melaparkan perut korang ..heee~
dh lame asenye tk melaparkan perut korangg . .tk sedap punn ;p


i love my siblings ;)


ni laaa, gambar yg telah d tag oleh kawan sheeda tu ..
aku amekk gambar yg ni pun sbb tiga2 ni besfren aku . .
azraff yg berbaju kotak2 ala2 matangg gituuu . .
tgh2 sheeda fathil , and berbaju warna pasukan Belanda , syamel ;)


dan pesanan utk kawan2 yg kat luar sana . . ishhh , koranggg !!!
jangan engat aku tk suke azraff .!!
aku masih menanti dye .!
aku suke dye bukan kerana paras rupa , tapi..
aku suke dye sebab perangai dye .! ;)
walaupun nampak mcm skema , abang2 ..huhu , tapi..
dye masih gagah mcm mat rempit precom A yg dulu ;)
Azraff is always my arjuna ;)

secebis senyuman

Tajaan