click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

30 Julai 2011

Triang,Mersing.#1


Hai Assalamualaikum semua orang..
aku sebenarnye ..err..err.
maaflahh dah lama jarang update blog sangatt.
selepas cuti midsem ..
ofcos lahh, final project menimbun..
kadang2..kite rasa malas nk update blog.
bukan bermaksud aku ta sayang blog aku ni..
sayang tu mmg lahh syg..
tp nk wt cmne kan..
assignment lagi penting..heee~
oke,hari tu masa cuti midsem aku kena balek awl..
sbb aku join program OPKIM ..
anjuran fakulti Information Management.
Fyi, ini pengalaman pertama aku join OPKIM(Operasi Khidmat Masyarakat)..
saje cari pengalaman baru..
program berlansung selama 3 hari..
nak tawu apa yang terjadi...? nantikan post entry seterusnya..pada masa akan datang.!!!
penting tk penting..
memang penting punn aku ceritakan kat korang sbb ini pengalaman pertama;D
Sebelum tu aku nak minta maaf dulu..
mungkin post entry seterusnya lambat sikit kott.
Almaklumlahh, esok aku nak balekkk..
nk luangkan masa bersama keluarga tercinta.
Oke, semua kawankawan.
goodnight.aku nk tidoe skang.

29 Julai 2011

T,T

aku dah bosan mengalah .

28 Julai 2011

Spontan Khamis-My bestie

Nak Rashid Rosman senyumm macam ini setiap hari ;)

26 Julai 2011

nak tengok duit syiling baru yang selamat?


BANK Negara Malaysia (BNM) mengeluarkan siri ketiga syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran mulai awal tahun depan bagi dominasi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen menggantikan duit syiling sedia ada yang diperkenalkan sejak 20 tahun lalu.
Gabenornya, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz berkata, dengan motif dan reka bentuk coraknya memaparkan keindahan flora, fauna dan seni kraftangan tradisional yang terdapat di negara ini. “Syiling baru ini lebih ringan dan kecil serta dilengkapi ciri keselamatan bagi mengelakkan pemalsuan.

“Bagi syiling 10 sen dan 5 sen ia berwarna perak manakala 20 sen dan 50 sen berwarna emas yang mempunyai sisi berbeza bagi memudahkan orang ramai dan mereka yang kurang upaya penglihatan untuk mengenali dan membezakan jenisnya. “Logam baru yang digunakan untuk membuat syiling ini adalah dari jenis yang lebih berkualiti dan tahan lama iaitu keluli tahan karat serta nikel loyang bersalut kuprum. “Ia akan berada dalam edaran bersama dengan siri sedia ada sebelum dikeluarkan secara beransur-ansur,” katanya pada sidang media di Bank Negara, semalam.

Motif dominasi 5 sen ialah sulur kacang, 10 sen (bunga melur) dan 20 sen (anyaman orang asli) memaparkan 14 titik melambangkan tiga 13 negeri serta satu Wilayah Persekutuan dan motif duit syiling 50 sen (kain tenunan destar sigar) mempunyai lima garis mendatar melambangkan lima prinsip rukun negara.

Bahagian belakangnya memaparkan motif yang sama iaitu bunga raya dan angka yang menunjukkan tahun penempaan, nilai muka duit syiling dan perkataan Bank Negara Malaysia sebagai pihak berkuasa mengeluarkan duit syiling.

Zeti berkata, Bank Negara akan bekerjasama rapat dengan institusi kewangan, perniagaan dan vendor yang mengendalikan wang tunai untuk memastikan peralihan syiling itu lancar.“Vendor yang mengendalikan mesin wang tunai ini akan diberikan tempoh enam bulan untuk mengubah suai mesin mereka bagi memudahkan penggunaan syiling baru.

“Bank Negara juga akan mengeluarkan Siri Keempat wang kertas baru pada September ini,” katanya.






Set syiling peringatan (Brilliant Uncirculated) sebanyak 500,000 akan dikeluarkan secara berperingkat dan akan dijual pada harga RM10 bagi setiap set di ibu pejabat BNM dan cawangannya di Pulau Pinang, Johor Bahru, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu dan Kuching.

source: blog khairul;)

18 Julai 2011

komedo~kodomo~komodo


Kotoran penyumbat pori-pori ini berbetuk kecil, berwarna hitam atau putih.Dengan komedo,wajah halus terlihat kotor dan kusam. Komedo muncul akibat dari terjadinya penumpukan minyak berlebih (sebum), serta sel kulit mati. Saat membersihkan wajah, komedo sering terabaikan.

Ada dua jenis komedo:

1. Blackhead (komedo terbuka), tampak seperti pori-pori yang membesar dan menghitam. Komedo ini berwarna kehitaman karena teroksidasi oleh udara.

2. Whitehead (komedo tertutup), berada di balik lapisan kulit ari yang tersumbat kotoran dan lemak, tampak seperti benjolan kecil-kecil di bawah kulit.Biasanya, komedo muncul di area T (dahi, hidung, dan dagu), juga di bawah mata dan pipi. Jangan menghilangkan komedo dengan cara memencetnya, karena malah akan merangsangnya menjadi jerawat bernanah yang akan memperparah kondosi wajah, bahkan bisa menyebabkan infeksi.

purse

Bile jalan2...
nampakk banyakkk purse ladies yg berkenan di hati...
contohnya...
ini...
cantikkan ?
simple je...
oke mari tgkkk..
ini purse pertama aku setelah menjadi remaja..HAHAHA...
Aku pakai sampai betul2 koyakkk..


lame gak lahh aku pakai...
ini purse aku yg kedua...
kalau lepak kedai makan, purse aku kt atas meja..
mesti kwn2 engat ini purse kawan2 lelaki aku...
Haiyaa....

aku pakai dari part 1..sampai part 3 skang ni..
dye dh nak mula buat hal tuuu...HAHAHA

Lihatlahh secantikk mana punnn
purse kegemaran wanita...
aku tktaulahh..
hati aku tetap yang ini...

next purse rasa nak beli yg ini....
simple je..sedap mata memandang...
berat lagi bahu yg memikul..

kenapa aku tk suke purse perempuan ?
nahhh...
segala macam kau boleh isi...

oke sekian...
belikan lahh aku hadiah birthday wey, birthday aku dh nak dekat...
3rd january ni...hihi



17 Julai 2011

cari perbezaan gambar di bawah ini

Hai koranggg..
suke webcam takk ?
hahaha..
muke comel tp tk webcam apesall?
HAHAHA.
Aku kalau dalam kelas 1jam awal memang lahh boleh concerntrate kat depan..
sampai je jam seterusnya..
kau tengoklahh, mcm2 aku buat..
jalan sana, jalan sini...
kat bawah ni aku berwebcam masa kelas dengan classmate yang sangatt sporting...
HAAA..Kalau nampak classmate aku yg ni tegur lahhh...
hihi...
Kite mulakan salam perkenalan yg pertama...
di kelas BEL;CLL,Sri Laksamana.
Biasa kelas ni bawak sialll lahhh..puihhh~
tapi minggu ni..
aku tengokk muka sorang2 gembira riangg~
grrr..
comey aje semua...



-Fairy atau atau aku lebih suka gelarkan dye Ahmad...Partner aku dalam segala tugas BEL;)


-fairy,aku, cici-


-fairy,nik, aku-


-fairy ,aku,kina(budak ferasan mude drpd aku.!!!)-
we are pink that day;)


-fairy, aku, yana-


-fairy, fika ,aku-
fika ni kawan baek semenjak part 1.!!

-fairy, aku, easy-


-fairy,aku,azwary-


-fairy,aku, zaty-
zaty tu bini fairy..jangan ngorat dye ;)

-fairy, ely,aku-
ely tu bf dye ade dusun durian.. pegi serbuuu dye...HAHAHA


-Fairy again, aku again, Aisyah-
Ini Aisyah, jangan siapa2 berani kacau dye.



-haaa..ini lahh sir James...dye pun join arytu.. ..HAHA..-

Lastly

wany and aku...
LALU,,
mereka lari bertempiaran..
tinggallah aku seorang diri dlm CLL..terkial2 tutup lappy.
bongokkk betul laaa.. dorang tinggalkan aku cm tu je :(
especially fairy..PADAHAL dye yg banyak kali menyibukk masa nak amek gmbr tadi..
HUaaaaaaaaaa...

SETERUSNYA
Gamma Lab

Cuma gambar aku dan 2 org kawan baek...

-suzzz dan aku-

-Citcit dan aku-

Dan akhir sekali....
Gambar aku sewaktu kebosanan di rumah..hihi ;)

Okelahh...
Happy all friends.
I love youuuu ;)











16 Julai 2011

roket sekolah

Hai..hai..
semua kawan2...
line laju hari ni.
berpeluang untuk aku membersihkan sawang2 di blog bayiberiman ini...HAHAHA.
Korang pernah dengar roket sekolah ?
haaa..
rileks lahh derrr... jangan risauu, aku tak tanya punn sape menang dulu..HAHA.
Korang sertai pertandingan ni ?
Tahniah ..korang memang hebat dari aku..
Kat sekolah aku dulu, siapa yang tercalon masuk ni...
err..err... budak2 aliran science lahh.
aku berbeza dari mereka.
cuma aliran sastera akstraktif .
hah ?
mcm mana tu ?
biase korang dengar aliran science, akaun, dan sastera.
sastera akstraktif ni..
mata perlajaran tambahan dye, cuma ade 3 je.
-ekonomi asas
-perdagangan
lagi satu subjek ape ntah aku dh lupe..malas nak pegi bukak fail.
bg adek2 yg masih sekolah tentu tahu kann ?
heee~
yg pasti subjek lagi 1 tu bukan seni.hihi..

ehh..ehhh..
yang utama entry ni, bukan nak cite pasal subjek punn lahh.
lai, buka cite roket balekkk.
walaupun aku tak dpt masuk pertandingan ni...
aku selalu menyibukkk kat padang tu haaa..
HAHAHA.



haaa.. ramaii tk ramaii peserta..

how to make it ???

oke, ready....

tgk2 gelagat budak tu....excited dgn harapan akan terbang tinggi roket tuu..

haisyhhh..gigih kann budak perempuan tuuu...
sape pemenangnye ???
HAHAHA...
Ofcos lahh negeri selangor weyhhh.!!
oke lahh ,
kepada adek2 junior..
korang akan kembali ke zaman ni...
bile modul part 3 nty..heee~
bai ;)

idea.

Lihat tu ade mudah.my..
HAHAHA.
Kereta?
ape kena mengena hidup aku?
Woahh. Harrier belum menjadi milikku.
yang aku cube nak sampaikan..
Masa aku drive ke mana2..
mcm2 idea aku nk kongsikan dlm blog ni..
tp bile sampai depan lappy..
idea yg bersepah berlari bertempiaran.
yelahh..mana tak nyerr.
masa drive mcm2 gelagat manusia kite nmpak kann ?
heee~
kan mudah kalau sambil memandu boleh update blog..huhu~
ahh, berangan je lebih. sudahlahh .
bai ;)

15 Julai 2011

macromedia

Aduii, kenapalahh macromedia ni rumit sangattt.!!
aku bukan org kreatif dan penyabar weyhhh.!!
cita2 aku bukan nak keje kedai gambar dan buat video org khawin..
coding lagi senang drpd benda ni...
iskk.iskk.
aku harap cepatlahh siap benda ni dan boleh meringankan bebanan kepala hotakk.
maybe benda ni utk persediaan aku sebelum menggapai cita2 kann?
drpd jadi penganggur ada baiknye,
aku buat kerja khawin org..
tp kalau services ta bestt.
org pun tanak :(
Ya Allah ,
berikan aku sedikit seni kekreatifan.

14 Julai 2011

dekat dahh.


tk pernah aku rasa sekelamkabut hari ni.
habis kelas pukul 1ptg.
terus ke library dan membuat assignment.
rushing sangatt.!!
sedang buat assignment
tett
"Leesa j0m mkn! X de sape nk mkn dgn aq!"
sorry zairul sbb aku ta dpt tman kau makan.
kul 2.15..
pegi beli mkn, balek bilik.. siap2...
angkat kaen jemuran..
ta kering lg.. jawabnye..sidai dlm bilik jelahhh.
tgk2 jam. dah pukul 3.15. bapak arr weyhh. aku ta penah selambat ni pegi terminal.
keluar2.. takde bus kuning...
telefon teksi semua dah keluar..
aku dh membebel kat qisti and intan adilla (alamakmak aiii, kantoi depa dating;P)
lepastu.. qiss boleh buat ayat nk sedapkan hati aku
"alaa, sempat punye Leesa"
thanks bg ayat tuu..heee~
TIBE2..
nampak bus kuning sampaii..
FUHHH.!!
mengayat pacik tu.. even ta ramai orgg.
naseb pacik tu nak bawak and budak2 tu punn nak naek bus RM3..
kalau lahh aku adek beradek ngan korang semua..
memang aku dah kisskiss.
tapi malangnye kite bukan adek beradek..
hmm, pacik tu mcm pecut jugakk lahh.
FUHH..!!sampai 3.50.. nk tukar tiket lg..maklumlahh naek S.E Super ..
"Awakk, bus dah sampai ke belum?"
"You wait at Platform 4"
"Baekk, thanks"
Tibe2.. bukan kat Platform 4..!!
bingaii.!!
naseb aku nampak bus ktne..
Naek2...
Bus pun jalan..
mujur weyy..mujur..rezeki aku..
Aku nak minta maaf kepada sesiapa yang call aku around that time.
aku kalau gelabah memang aku tak ankat tepon..
Harap maklum.
Sejak awal sem..
Akhirnya, aku berjaya menjejaki rumah pada semalam..
Woahhh.. aku antara students uitm segamat yg terawal balekk.
dh tak boleh tahan.. dh nak terhomesick tawuu.
HAHA..
Ape2 punn aku dh selamat sampai..
dan.. assignment utk hantar hari Jumaat ni pun dh di emailkan kepada Kak Sue ..
FUHH .!!
Thanks ALLAH.

12 Julai 2011

10 Julai 2011

i love you

Azraff
aku dah lama suke kau.!!
kan bagus, kalau aku cantik macam awexx kauu.!!

video

9 Julai 2011

Kisah Tragedi Berdarah Melayu Islam Menentang Cina Kafir pada 13 Mei 1969


Kepada pejuang-pejuang Fisabilillah bersedialah jika ada satu lagi hura hara seperti kejadian 13 Mei seperti dahulu kerana orang kafir cuba membuat provokasi terhadap pemerintah dan mula menentang islam pada perhimpunan Bersih 2.0.

Orang kafir tetap mahu membuat perhimpunan haram pada 9 Julai 2011 ini walaupun polis dah beri amaran bahawa perhimpunan tersebut tidak mendapat permit kerana bakal menjadi huru hara.Tetapi pihak Kafir Bersih 2.0 tetap mahu membuat huru hara di Kuala Lumpur pada tarikh tersebut.

Seperti ada persamaan dengan kisah perhimpuanan Bersih ini dengan tragedi 13 mei 1969 yang mana permulaan tragedi berdarah itu bermula dengan perhimpunan oleh orang-orang cina kafir yang berhimpun sebagai tanda kemenangan Kafir di negara ini dalam pilihanraya pada tahun itu.

Akibat daripada perhimpuanan haram oleh orang cina kafir berarak sambil membawa penyapu gergasi satu tanda penghinaan pada Melayu Islam dan parang maka berlaku lah tragedi dan rusuhan berdarah antara orang cina kafir dan melayu islam.

Kepada orang Melayu Islam di Malaysia jangan sertai perhimpunan Bersih 2.0 kerana perhimpunan itu adalah agenda kafir oleh Freemason dan Illuminati yang ingin menjatuhkan kerajaan secara huru hara dan pertumpahan darah supaya mereka dapat menguasai Malaysia kelak.

Lihat lah banyak negara yang pernah membuat demontrasi haram menentang kerajaan akhirnya membuatkan golongan Freemason dan Illuminati menguasai ekonomi dan politik negara itu dengan mudah.Bila negara tidak tenteram dan darurat mula lah orang asing iaitu freemason dan Illuminati masuk campur mencari peluang menguasai negara ini.

Ikuti kisah pengalaman seorang yang pernah merasai detik-detik cemas dalam peristiwa 13 Mei 1969 daripada blogger aku-tak-peduli di SINI

Kebetulan ??

fb walking... tibe2 terbaca kawan dan senior punye status wall.!
HAHAHA.
Adakah ini satu kebetulan?
click gambar untuk tumbesaran

kalau gambar tu still tk mmbesar.kamu zoom lahh.


status senior
Asmah Idris : what do i'm about?? (24min)

status kawan
Huziey Anuar : soseh²: i'm into you. (25min)

padahalll. takde pape pun kannn ?
oke , i dh pancing 2 org masuk blog sy ..huhu

7 Julai 2011

Video modul p3

video
nahhh . video sepanjang buat aeroplane tuuu..heee~
lupe nk upload..naseb baek dak fauzan engtkn td..huhu

5 Julai 2011

busy

Hai, ini hari terlast untuk busy kott.!!
KAHKAHKAH.!!
Aku sebenarnye mengantukk dah ni.!!
nk merepek punn.
mcm dh ta boleh.
jum tengokk sedikit gambar2 kami.

gambar bawah ni aku saje join Latihan budak Silat Olahraga.!!
bestt.!!;D

bawah ni pulakk. gambar semasa Family Day Sector B.!!
Tengoklahh tuu, aku geng dengan Tuan Haji Ros..
maen pin bola rugbi.!!


Aku taktau mana pergi gambar yang lain..
nak upload dh malam.
aku captionkann gambar mana yang ade jelahh ye..
seterusnya..
gambar class rep aku semasa Family Day..
err..errr..dye Coach Bola Tampar kott..arytu nampakk dye ajar adek2 Part 2.
heee~

Oke, ni gambar2 semasa pergi ke Putrajaya Under Kelab Karisma..
-my classmate also my bestieee~
Rashid,Kak Sue, Saliem;)


-my Illegal roomate.aku lebih rapat ngan dorang sebab aku selalu lepak bilik dorang..huhu-
Kak Sue,Kak Aien,Kak Yana, and Kak Mirrr.

Okelahh, itu je dapat aku kongsikan.
aku ngantuk ni...
dan di bawah ini..
Gambar bajett busy..
HAHAHA
Thanks sbb masih setia baca blog aku.
Love you all ;)




Modul Part3

Hai..maap..maap..maap..
belum bersawang kott aku punye blog ni.
hihi.
Assalamualaikum kawankawan.
awak semua sihat?
sorry ehh, aku dh lama tak update blog.
aku bajet busy lahhh.!!
HAHA..
Minggu lepas penat sangattt.!!
Kelas Isnin-Jumaat kelas semua start kul 8pg.!!kecuali kelas hari Khamis.!!
tp hari Khamis lepas ade dekan datang.!!
kena bangun awal pg jugakk.!!
hari Sabtu lepas Modul.
hari Ahad Family day sektor pada sebelah pagi, dan Family Day IMS untuk sebelah petang.!!
Hari Isnin iaitu semalam pergi Putrajaya under Kelab Karisma.
Amacamm ? aku cukup bajet busy takk ?
huhu..
hari ini Selasa, aku ade presentation CTU.
So,wajib gak lahh aku pergi kelas seawal 8 pg tuu..
huhuhu~
Mujur, esok kelas kul 8 BATAL.!!
Yahuuu~yabedaaa bedooo~
mehmeh.. aku nak cite pasal hari Modul.!!
Modul Part 3 dh khatam.!!
aku mcm biaselahh.!!bile dah hari Modul ni..
aku hyperactive.!!
hihihi..
masukk lambat bebb.!!
org nom 2 last.!!
hmm, tunggu Dya.
ishh.! 1st time kott kawan dengan budak pentingkan make-up.!1
tunggu ta mcm lama pulakk.
hehehe.
Meh, tengokk sikit gambar2 modul

Ini lahh ahli group
PENCINTA ALAM SEKITAR

Ini pulakk gambar keseluruhan group 25.!!
semua sporting.!!
memang terBAEKKKK.!!
-ouhh yaa, yg aku bulatkan gambar d atas adal fasi kami,
Kak Mawar..PPP dan Librarian PTDI-


Jom tengokk gambar2 sepanjang buat tugasan iaitu buat Kapal Terbang.
weeee~

Briefing daripada President iaitu Zamel ;D

Oke, kerja2 dimulakan.
Fauzan melakar ..


aku menyempat je bab amex2 gambar ni..

waktu presentation punnn, aku sempat lg buat peace.!!
you all jangan risaulahh.!!
sbb kat mana2 sudut kamera pun aku ferasan ;p

masa untuk berlawann.
Kedua2 President berentapp.!!
huhu~

Komen daripada Fasi ?
Leesa awak punyai suara yang lantang,
ade talent untuk mendidik anak bangsa.Saya harap,
semoga satu hari nanti awak dapat mendidik anak bangsa.

huhu..Thank You Kak Mawar..
You are the besttt.!!Fasi.!!


secebis senyuman

Tajaan