click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

30 Oktober 2010

peringatan pada kaum hawa. mesti baca( saper nak share silakan) Amaran pd Kaum Hawa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan. Kesah ini betul2 terjadi kat Penang Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh?? Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu.. lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa? sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis.. perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia.. Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!! kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu.. satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang. Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.



Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.



Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

100

yeahee.! hari ni post yg ke 100.!
haha. . hebatt kah aku ?

27 Oktober 2010

hai hai hai

heee.
hai
dh lame tak update blog. sorii kawan2 . .
cuti lebih2 .heee~
ni pun busy ni . nty kite update okeeee. .
kita nak gtau , kite dh ade ladang .
so, pas ni kite nak g ladang plak . jum arr jadi neighbour kiteee.
heee~
Farmville Kelly ;)
aru nak hidup mmg cmtu .lalala~
;p

11 Oktober 2010

kpale hotak ak pening . .

Peh,gle pning pale otak aku ,gare2 b4 ak g kelas king hempas pintu sana sini . Kowg fhm2 la ak memg automatik . . Akn ase serabut dan bdmud , ak hope suatu hari nty , king yg tk pnh brhenti ng mslh akn menjadi seorang yg bijak menangani mslh . Next , td after bel clas , ad discusi0n mgt ,then ak just follow it ,pehh! Tgah idea ak dtg , dan nk bsuara , tbe2 ajib suh dyam smata , yana yg dh sdia nages ! Tlg la wey , ta fikir ke , krn kau org tepaksa stop frm discusi0n . Ak pn ad mslh ,ak pn ta sht , be pr0fsi0nl laa . . Keje,keje . Mslh,mslh . Jgn cmp0 aduk kn la wey . Then ,s0ri la fika , ak memg ta bole tgk owg bdmud dpn ak , ble ak da start bdmud ak tepaksa tk join kowg supaya kowg gak tk bdmud . Sori tau fika . Skang ni ak ngah pening . I love u all .

tolong2 , sy sesak nafas . .

Wey , kau nk tau tak , ak asek engat acap je ,bgun tdo ,lpas tdo , dan dlm tido .kau pelik ta? Ak da try lupakan , smpai mlm td,kpale otak ak bfikir je , tbe2 ngah tdoe ak ase liang2 pernafasan ak dtutup rapat . . Ak ase tk brnafas . . Ak cm nk ktip je smua oksigen ,pastu bgun pg td peh,gle pning pale otak ak .adoi , knapalah ak bole suke kan acap hnga tahap critical cm ni . Kes.kes. .

10 Oktober 2010

10.10.2010

aku setia pada yang satu . .
namun , cintaku tidak diendah .
itu pade lahiriahnye ,
hakikatnye , aku tidak tahu zahiriahnye ,
mungkinkah , dye tidak meneruskan kehendak ku ,
kerana takut kehilangan ku ?
persahabatan adalah lebih bermakna daripada percintaan . .
namun , perasaan ku tidak pernah utk cuba mendampingi dirimu .
mungkinkah , aku telah berada di sudut hatimu ?
namun , nama aku hanya bertakhta sebagai seorang sahabat .
walaupun aku namaku terukir di permukaan hatimu ,
aku ingin sekali memilikimu lebih daripada seorang sahabat . .
manusia , yang tidak pernah kenal erti kepuasan hidup . .
kau terus mencari gadis yg terbaik utk dirimu ,
namun aku kaku menanti dikau yang ku impi ,
dari awal perkenalan , hingga kini .
aku menanti dan terus menanti . .
tanpa peduli apa yang dikau dan manusia lain cela ,
sbb aku masih setia . .
aku percaya , kau milikku ,
namun aku dikesamaran adakah aku menjadi milikmu . .
apakah kau ingin lihat sesuatu yg menanti kau ,
terlepas di saat kau memerlukannya . .
kau masih lagi tidak endah ,
kerana saat dan waktu itu tidak akan pernah tiba utk dirimu . .
namun , aku manusia biasa yang punya hati dan perasaan . .

*semoga aku dapat memilikimu , Azraff Daud .
I love you .



video

8 Oktober 2010

wall to wall

tibe2 farehakma chat kat wall aku ..
laaa. . upenye nak suh aku jadik follower dye .
hoi2 , blogger2 sekalian . .
kite ade blogger baru laa .
wlcm to e-diary fareha . .
hehe .
katenye buat blog ni kerana tu utk course work punye mark .
biaselahh , dak om kan .
dye mesti latih utk dorang buang masa bile takde keje kan .
hehehu .
fareha , blog adelah satu tanggungjawab tau .
jgn malas2 .!
kalau kite pandai mengamati , seronok sebenarnye jadi blogger ni .
kawan2 blogger , mai lahh tolong kawan aku dptkan course mark dye .
dlm menjadi follower aku , mari kite kenal jugak dgn blogger baru ni .
cik fareha akma binti mustapha dari Teluk Anson , Perak .

follow her . .

sori la cilok picx kau yg ni . .
;))

7 Oktober 2010

mau . mau . mau .

bile impian aku nak jadi kenyataan . .

dh 3 hari tak topup handphone . .

pehh , dlm dunia ke busy-an ni . .
ta bole idup tade kedit .
nak cntct sini , sane .
huh.!
payah betoi .
aku terfikir lak , cmne owg zaman dolu bole idup kan .
hmm ,
seterusnya ,
bermaen d kepala hotak aku . .
hmm ,
bile lahh aku nak berjaya dan dapat melaksanakan impian aku utk
setiap bulan membantu ank2 yatim atau warga emas .
tentu seronok mase tu ,
dpt mengenal mereka dgn lebih dekat .
ta sabar na jadi org yg berjaya .
semoga menjadi kenyataan ;)

bile aku terjumpa . .

http://www.agkidzone.com/strawberry-shortcake

3 Oktober 2010

kau selalu ade . .

wey , aku baru bangun tidoe .
biase la ary cuti .
bangun tidoe lambat kan .
hmm ,
ni aku pinjam laptop kak fea .
thanks kak fea .
hmm ,
aku pelik 2 , 3 ary ni aku asek ingat acap je .
maybe sbb aku ase sunyi . .
tapi kenapa mesti acap ?
ntahhh la .
btw , aku tunggu dye .!
oke tu je by by beby . i need to sign out .
na stdy ;))

walaupun sedikit . . tetap fairytale . .

saya : woi

azraff : slm x dew ke?

saya : assalamualaikum abg acap . hehe

azraff : camtu la komslm

saya : kau kat mana ?

azraff : uma blik jp

saya : ouh . k by

azraff : by blah la lu mrajok lbey

saya : mane ade doe . aku nak out nak stdy ni nty chat agy take care

azraff : ok bgos skg ko da brubah

saya : berubah ? mksud kau ?

saya : pehh . wt aku menunggu je dak ni bukan nk jwb hehe

azraff : x dew pape la

saya : ouh oke . ckp cm k*****

azraff : lu ckp tk serupa m *****

saya : mmg lah , aku nk speaking ni . gud by by beby i want study haha tc ;)

azraff : haha kay

2 Oktober 2010

santai mustika

pehh . aku ase dis week gileerrrr tension .
firstly , aku lega sbb dpt tinggalkan beban pertama .
then tadi aku kua ngan kak tini and king utk ke karaoke and release tensen .
alhamdulillah . huhu .
oke back sedikit . hehe .
mereka2 yg berada di bilik ni dh bosan gilerrr babi kan. haha .
then , biarkan mereka . yg penting aku hepy ariny .
aku dh mls nak fikir kwn2 sbb belum tentu dorang fikir pasal aku .
hmm ,
aku dh tak tau nak taip aku . sbb aku dh boring .
i love u blog . muah . and by by

1 Oktober 2010

sakit hati sakit sekali . .

weyy , aku ase aku bole survive hidup tanpa kawan2 yang selfishh laaa . .
aku benci doe .
pehh , naseb baek aku dh tak join dowg sgtt kan .
ade arr gak bebudak ckp some of them look like gedixx . mintakk perhatian lelaki .
sebaliknye wallahualam . .
aku ni tak baek pun .
mcm ni laaa ..
bile aku ade benda . tak tau nak cite kat sape . yelaa bf pun takde .
padahal kalu ade bf pun aku bukan cite kat dye . cuz aku tak suke bf aku tau tentang keadaan aku .
hmm , aku dh tak pk pasal cinta punn . skang ottak kau ngah concern nak final .
agy 24 ary ...
then cuti sem .!yeay.!ta sabar doe .
ermmm ..
berbalek pade cite kengkawan .
hadoi bile need something baru dtg kat aku kan .
mcm tadi nak losyen aku smpai nak refil kat botol dye . .
beragak lahh . .
aku bukan berkire tapi kau nak g pun takde bye kat aku .
tapi tu tkpelaa .
agy ponn dye baek gakk ngan aku .
hmmm ,
aku sebenarnye dh bosannn dgn kerenah dorg bile susah engat aku , senang mampos tk engat . .
hmm , ,
aku memg tak baek kan ?
so , what .? kowg baekkk sgtt ke ?
hmmm .. .
aku ase skang yang paling penting hanyalah family aku . .
aku boring seyhh duk sini . but nasib baek ade kwn aku name Kak Tini . . adelaa gak aktiviti . .
hmmm . .
actually , dowg bukan tanak kawan aku . tapi aku malas je nak rapat2 sgtt ngan dorang . .
buat hal sendiri agy baguss . .
oke lahh , aku ase dh takde pape . .
nak stdy IMD 102 . .
thank you blog sbb hadir dalam hidup aku ,
dapat gak aku luahkan ferasaan aku kat kau .
oke .
salam ;)

Satu hari di BP bersama Marrybrown

sedang temubual


our leader


our assistant leader

pka beriye maen game


tanakkk balekkkk

secebis senyuman

Tajaan