click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

25 Jun 2010

Ar-Razak.!

Rezeki ku berlimpah lagi..
Alhamdulillah..
bisnes ako semakin maju;D
doakan ako yerr kwn2..

DAPATKAN SHAWL DGN HARGA YANG MURAH DAN BERPATUTAN!!
Di:
lawati facebook
LK Collections


Bagi ako perniagaan secara lansung lebih cepatt langsai berbanding jualan secara online..
Tapi jika kita usahakan kedua2 nye lebih untung..

Tunggu apa lagi kawan2..???
Jomm pilih segeraa.!!!
;D

22 Jun 2010

Ucapan ribuan terima kasih dan salam syggg..hehe;p

all my gemox.!!!syg2 ako pasti rindukkan kamu semua.!kakak2 ipar ako sudahh tidak perlu menanti ako utk ke kelas..then kowg yg lmbt skali ngan ako.mtk maaf ekk..ako memang susah nak bangun pagi..hehe..tk caye tnye roomate ako ina ataupun roomate2 ako sara,atau roomate 3 ako sheeda..pagi tuu ako bole kejotkan 1 level ako dgn suara ku yg lanatang dan perkasa serta lagu uitm dan kptm dgn gahh nyee..lepas ni ako kena pasang lagu negaraku pulaa..kowg kena engt sikap ako yg sgtt mencintakan lagu2 patriotik..hehe..
ouhh sayangku..
sunyi skali pabila kite terpaksa berpisahh..
seriusly ako sgtt trust kat clazzmate ako,,baek yg lelaki atau perempuan tiada hal meninggalkan barang berharga..
handphone ako stock cm public kann..semua owg bole pgg suke aty then ako bole pasang lagu kuat2 sbb ako taw hp ako sowg je paling mahal dlm dunia ini..hehe..terima kasih laa sbb semua tk mrh ako pada luaran tidak tahu pula pade zahiriah kamu semua memahari ako atau tidakk..tapi tuu semua ako tidak peduli kerana kamu semua memg sgtt terhibur dgn lagu2 jiwang tanah air yg telah ku dendangkann kann?
ouhh,my syg2..
thanks sbb sudi teman ako karocs dan aktiviti laen.
ako nk gtaw kowg..walaupun last tyme yg ako ajak kowg tk nk teman ako g karocs
tapi tkpelaa balek tuu ako dpt karocs dari jengka sampai umah ako..karocs dlm bus..chare tk pangai ako??
haha..terengat kembali karocs d dlm bus uitm..
ouhh my sygku..apakah talented ako ni???
bhahaha..
kowg ako mmmg minat type nota ni..
bile ako kerinduann kowg.!
sumpah ako syg kowg.!
ako ase nak nagess je sbb pasni ako dh kampus laen..
ouhh sygku.!
tapi perjuangan belum selesai kite perlu meneruskan kehidupan ke hadapan.
kalo ade jln highway dlm stdy kann senang..hmmm..
engt ako tk mampu nk bayo tol ke??
hehe..
haa,
kowg mintak halal lebih kurg ape2 yg ako termakan teminum ataupun saje2 slame lepak ngn kowg sbb kowg adek bradek ako tuu kdg2 ako tk mtk kbnrn ke kann..kan..kann..
pastu thank you la sbb sudi tidoe bilek ako then lyn diri.!
ermmm..
haaa,,kak sara.!terima kasih sbb kdg2 uruskan baju aku..hehe..ako manje d0e ngan kak sara.
hehe..
sape agy?ramai doe yg berjasa ngan ako..
kamoo semua memg shbt yg baek.
weyhh,,byj agy ako nk cerita tapi kat nota seterusnya nty bile2 ye.!!
kowg jgn lupa ako..
sbb ako tk kan penah lupe kowg
once kowg lepak ngan ako selama2nye kowg kwn2 ako.!
ermm..
lastly,ako nk gtaw ako dapat UITM SEGAMAT,kos Information Management.
kos ni lebeyh kurang OM.math hanya ade mase sem 5 jee..
then,kos ni kena make-up gakk kott cm OM.!please lahh,ako terpaksa tifoo diri ako..
ary2 pakai make up..leceyh siott.!
ape agy ekk.?
haa,,hope semua berjaya.
after 3 years kite abes diploma then insyALLAH ako sambung ijazah then ako tunggu owg pinang..
adekah arjuna?bhahaha..
haaa.!
terima kasih sbb kowg sudi jadi pendengar yg setia..topik utama setiap ary..!ako tk taw laa..
ako terlampau sygkann dye.!
bukan sbb dye nsem.!SUMPAH ako tk nmpk lansonn celah mane dye nsem.!
tapi ako suke dye sbb dye unik pada ako.!
dye gakk baek utk ako walaupun perangai mcm siall kasar nk mamposs.!
kat luarr..
pehh ako kalo dpt berucappkann?cm ceramah.!
huhu..
haa.!
pasal mulot pakai lepass..
sory dear ako memg tk pandai nak berselindung..
ako jujo owg nye..bila mentifoo ase tk selesa.
then,ako memg tk fhm kalo owg tgh marah ako dan ako cukop pantang bile owg tknk jwb soalan ako.!
ouh sygku agy 1.!
si gemoxx yg namenye bella:weyhh mase beli simcard 014 tuu..
ako tk ferasan dh bayar kat kaw ke blum..how sygg?
<

19 Jun 2010

STIGMA DAN DISKRIMINASI HIV & AIDS





Hari ni ako dpt ilmu baru..
tadi ako g ceramah bertajuk seperti di atas..
apakah yang saya perolehi..?
apa yang saya cerita mungkin 3/4 daripada yg d ceritakan tadi..
jom bace..ini adalah utk penting kepada kita sebagai masyarakat Malaysia yg berperpaduan.






>>>berikut adalah objektif aktiviti ini serta atucara program.









______________________________________________________________________________

Human
Immunodeficency
Virus
______________________________________________________________________________

  • Manusia dilindungi oleh sistem ketahanan badan.Contohnya:Darah putih.
  • Darah putih bertindak melindungi tubuh.
  • Apabila HIV di dalam badan,maka ia sukar dibunuh.
Tempoh jangka. *maaf terlalu kecil..


#RESULT
  • NEGATIVE=Tiada jangkitan HIV.
  • POSITIVE =Terdapat jangkitan HIV seumur hidup.
*Antibodi hanya dapat mengesan HIV sekurang-kurangnya selepas 3 bulan melakukan aktiviti
yang boleh mengakibatkan jangkitan HIV ini seperti berkongsi jarum
atau membuat seks bebas.
_________________________________________________________
#TANDA-TANDA JANGKITAN HIV.
  • Demam
  • Kurang berat badan sehingga 70%
  • Cirit-birit dan sebagainya.
  • Kayap
  • Fungle effection (dalam mulut bayi)
  • Herpes simplex (penyakit ini terlalu sakit)
______________________________________________________________
#BENDALIR BADAN YANG BOLEH DIJANGKITI DARIPADA PESAKIT
HIV.
  • Darah.
  • Najis.
  • Air Liur.
____________________________________________________________________________
#PENCEGAHAN HIV.
  • melarikan diri daripada aktiviti yang boleh menjangkiti HIV seperti seks bebas,perkongsian jarum.
_____________________________________________________________________________
#BAYI BOLEH BERJANGKIT MELALUI.
  • Susuan ibu mengandung.(Air susu ibu yang menghidap HIV akan di keringkan kerana tidak boleh menyusukan anaknya)
  • Pemprosesan kelahiran.(Penghidap HIV tidak boleh melahirkan anak secara normal.Perlu melakukan pembedahan)
  • Darah ibu.
_____________________________________________________________________________
#RISIKO TINGGI.


  • Pengguna arak.
  • Berbilang pasangan seks.
  • Make seks without condom.jika pasangan tersebut mempunyai HIV(hanya 70% boleh depercayai daripada terhindar drpd jangkitan HIV bergantung kepada cara pemakaian dan teknik.)so,lebih baik elakkan.;D
  • *Hubungan seks dubur lebih berganda utk dijangkiti kuman ini kerana di dubur mempunyai sel tisu yang sangat lembut.
__________________________________________________________________________
Apakah yang berlaku kepada mereka penghidap AIDS,akibat berlakunya STIGMA??
  • Terasa dirinya:malu,disisihkan,diabaikan.
  • Kehilangan pekerjaan.
  • Bimbang/takut utk berhadapan masyarakat.
___________________________________________________________________________
STIGMA??

  • Meletakkan jarak anatara manusia.
  • Bertindak atau berfikir tanpa rasional dan memberi tanggapan tanpa mencari maklumat yang betul dan menerima maklumat yang mitos.
____________________________________________________________________________
KESAN BURUK APABILA BERLAKUNYA STIGMA.

  • Menghalang pencegahan dan rawatan HIV dan AIDS
  • Menghalang untuk penghidap berterus terang kepada keluarga.
____________________________________________________________________________
PENGETAHUAN AM.
  • Kes pertama adalah pada Tahun 1986.
  • Pling ramai adalah PENAGIH DADAH(injjected effect use)
  • kemudian baru lah diadakan saringan HIV utk setiap tahun.
  • 6000 lebih/ sehari-terkena jangkitan HIV dalam golongan REMAJA DAN BELIA.
_____________________________________________
PESANAN.
  • Saya dah melakukan tanggungjawab utk berkongsi pengetahuan bersama anda.Wajarlah anda sebagai bangsa dan idup di bumi Malaysia yang makmur ini..menghindari diri daripada perkara-perkara yang boleh dijangkiti HIV.
  • Don't judge book by it cover.!hapuskan STIGMA masyarakat,ada diantara mereka penghidap HIV bukan atas kesalahan mereka seperti contoh ank kepada penghidap HIV.
  • Temani mereka dengan melakukan aktiviti sihat bersama untuk perubahan mereka ke arah positive.
  • BANTULAH MEREKA.!
________________________________________________

#KEPADA PENGHIDAP HIV.
  • Haruslah meneruskan hidup ke arah positive.
  • Menjaga kesihatan badan dan emosi.
  • Jika anda benar2 insaf kami sedia menerima anda dalam masyarakat ini!
________________________________________________
1 Malaysia Tanggungjawab bersama!
;D


p/s:sori agak berterabur.i just copy paste my note tadi;D

Mari lihat apa yang ako dapat akibat concerntrate terhadap ceramah.
Bekas air.!I loike.Thanks alott.!Akuh dapat yang warna hijau..yang agy dua adek aku Khalida and Ayie.Kita org just jawab soalan kuiz yg diberikan saja..hihi;D

Thank you for spent time for read this information.
;D ;D ;D



Thing that given by Ina my x-roomate.A418;D



This purse is given by Mukminah my x-roomate..
She's gave me on last day before i leave UITM Jengka.!
so,thanks alott beb.!
it's nice purse.
;))

18 Jun 2010

Lunch lauk ape ekk.?






Akuh lunch lauk ikan masin duri masak asam..
pehh MAVALOUSSS.!
Thanks mum.!
cuz cook it.!
very delicious;))

Seliperr Jamban kegemarankuu..;))

Hehe..
kowg2..
fav.ako memg pakai seliper jamban.!!
sebab ianye ringan dan simple.
huahuahua..


ini adalah sliper jmbn kegemaran sy;))

Before this,ako memg dh ade sliper sebijik cmni..
seriusly..
sliper jmbn warna putih berjenama ATLANTA ini..
adelah kegemaranku..
yg dolu ako beli kat Batu Pahat Mall..
nak taw tak seliperr tu byk kenangan..
Antaranya ialah..
kerana seliper tu ako kena marah ngan Madam Zuraidar dan kerana sliper ni jugakk ako jatuhh dan d ketawe kan terbahak2 ngan Azraff.!!!
babunn budak tuu.!

akuh ferasan ade sliper ni sebijik jenama ASADI..
harganye lebih murah.
tapi ako carik dh tkde d pasaran..
so,,
hanya atlanta d aty kuu..
kihkihkih..

sliper ni ako baru beli smlm kat AEON Bukit Tinggi.!
sioottt.!
1,2,3,4.. mall ako carik.!
nasib baek dh jumpe.!
hihi..
kowg tkyah jeleshh lahh sbb seliper jmbn ATLANTA memg terbaekk.!
;D

p/s :kepada ATLANTA company..!bayar lahh..
ako dh promote ni..
hihi;p

Kemanakah ako selama satu ary semalam.?

Tersebutlah kisahhh.. semalam berjalan-jalan d AEON Bukit Tinggi,Klang..
ermm..tak best ponn..
sbb tk byk entertainment..

apekah?


cadang nk have fun je..terkua gakk duet utk benda ni..
ngekk.!
napekah dkau hadir d hadapan mateku.?
haha.


my younger sis.!;))

waiting for enter da cinema..agy 30 minutes kott.!haha

waiting orders at Ayamas..lembapp gylerr ba.!
so,kali terakhir mkn d Ayamas AEON Bkt Tinggi

Edatch and Beby Myra

Tiket wayang..missing?Salily punye tiket kat dye..

Pergi tonton cite LAGENDA BUDAK SETANN..uhh,,bosan je.tk menarik punn..
tkde ape yg laen nye drpd cite mlayu biase..


tapi akuh gembira sbb dpt bawak adek2 ako..
weee~
I LOVE U ALL my sis.!
;D

17 Jun 2010

Reading theater..kami menang weyhh..kahkahkah..


Lihatlahh kami bereading theater;p
video

haha..practice skali bole menang ..!
HEBATT GYLERR WEYHH KAMI BERLIMA..!
;D

Then seperti yg dijanjikan geng menang dapat mamam KFC..!
Yg dibelanja oleh Miss Farahiya..
huhu,,

nie lahh gambar2 kami pergi menikmati KFC..
clazmate laenn sgtt jeleshh kann..?
;p
tkpe2..kowg boleyh tgk picx kteowg ni..


abg rempitt layan tetamu..kihkihkih

ngapp.!;p

before ngapp,,waiting for them..


owg laenn rileks je..sheeda duk cover cun btul kan tudung..hihi;p

azraff,miss suzai,mrs.fara,and faizal..
(azraff and faizal adalah jejaka terpilih..huhu..)

Dat's all..
Thank you
Mrs.Fara.!
;D
kemudian ape yg terjadi malam tuu?
sambung laen kali ye..
dh ngntuk ni..
huhu..
but i loike line aryni..
laju je nk upload..
ase syg nk tinggalkan line laju ni..
namun apekan daye,,
mataku hanye bertahan setakat ini saja..
haha;p

Copy and paste from my note at fb..khas utk my clazmate;D

abg2 ako

dari depan:Edir,Azizi,Fazeli,Azraff,Syamel,Faizal
tiada dlm gmbr:Dayat



kakak2 ipar ako
dari belakang ako:dila,bella,nadia,aien,nadzira,sheeda,kak za,efa,far,fasya
tiada dlm gmbr:alicia,wardah nafisah

Kakak2 Ipar akuh..


Nabeela : tibe2 terdengar lagu Hotel Room Service by Pitbull;)

Sheeda : bile akuh terdengar Lagu Sang Mantan;)

Fara : bile akuh tgk buku Mathematics;p

Nisa : Bile ase nk ngumpat owg..hihi;p

Efa : Bile akuh sakit.sbb akak selalu urutkan Leesa kalo Leesa cedera;)

Kak Nafisah Oblogata : Tyme kite tidur same2 d bilik Bella..awk memg akk yg baek;)

Kak Aien : Hihi..rindu kaw owg tuaa.!
terengat tyme kaw nagesss;p

Kak Alicia Kunci : Terengat lagu hardstyle yg lame yg dkau janjikan..huhu..
nope lahh,, i engt bile terpandang tajuk lagu luka seribu rindu

Kak Za :terengat tyme akak ckp kat uwais 'akak felikk laa knpe semenjak dua menjak ni Leesa rapatt
ngan akak?'

Aisya : Dah lame tk nmpk kaw 3g d tepian kelas..hihi..

Nadzirah :Terengat bile kite lepak same2 kat bilek kaw atau akuh..yelaaa..kite kan jiran..huhu;p

Fasya : Terengat ang bile carik pasai ngan akuh.!

Nadia :Boy..lawak lahh tyme kaw nages;p


Abg2 akuh..

Azraff : Kaw baek walopun mulot cm akuh..hihi..
21 guns;)

Faizal : Paling badang dan paling jaat.!;p
karaoke bersame;)

Fazeli : so,u can put the blame on fazeli..huhu;p
abg gemoxx..!

Syamel :Melo senonoi.!ABC utk awkk..hahaha.!and lagu tenonoi utk syamel..kadang2 ako tenyanyi gak..

Hafiz : Kaw kawan yg baek;)paling akuh engt tentang kaw,tyme besday kaw..sgtt kesiann..hihi

Edir Away : Functiooonnnn.!Fungsiiii.!
hihi;p

Zizi :Your elmo shoes and akuh terengat tyme kaw nk kawan ngan akuh..hihi;p

Brader John : Abg yg garang.!and terengat tyme kaw maen gitar and akuh nyanyi d kedai mamak d
Klang..;p

itu sajee..
jike nak lihat komen2 mereka
di FB :NORLEESA BTE KAMSAH

;D

15 Jun 2010

Bisness Shawl kecil2 lann ku.

Lawati facebook
LK Collections.
Bisnes baru mula..
pada 13 Jun 2010
so sokonglahh saya ye.!
Insyaallah sy akan memperbanyakkan agy items di dalam LK Collections(LKC) ini..
Jike berminat boleh lah menghubungi : 017-788 7488 (CIK LIS)

secebis senyuman

Tajaan