click nuffnang utk mengetahui

Kelly Leesa

Kelly Leesa

feed it!

vote blog bayiberiman

17 Disember 2010

Segmen : Dulu aku nakal !Cik Kelly lagi nakal.!

hey2 ,
korang semuaaa . . .

NAMA SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH TERMASUK TAHUN . . .
Huiii , mula2 jawapan aku kena taip panjang2 ,almaklumlah . .hidup berpindah randah ikut ayah bertugas ..

1)SEKOLAH KEBANGSAAN WANGSA MAJU ZON R 10 (1998-2003)
2)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DESA TUN HUSSEIN ONN (2004)
3)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN AHMAD SHAH (2004-2005)
4)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN ABDUL AZIZ (2006-2007)
5)SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SUNGAI BURONG (2008)

tengok2 balekk ..kalau ade name sekolah yg tertinggal , terkilan cikgu kangg ,aku tk tulis nama sekolah tu .hee hee

AKTIVITI KO KURILKULUM YANG KORANG CEBURI . . .

Hee ..hee , aku kalau sukan2 tak kuat sgtt sebab tu takde wakil sekolahh , setakat wakil rumah sukan , lontar peluru dan tarik tali ade lerr .huhu~
tapi paling aku bangga ,
aku dapat naib johan dalam Pertandingan Folio Kerjaya Peringkat Negeri and aku selalu wakil sekolah untuk Pertandingan Deklamasi Sajak. ;)

JAWATAN YG DISANDANG DULU . . .
hee hee , ape ekk ? setakat Naib Pengerusi Kelab , Setiusaha , Bendahari tu adelaa org pilih aku ..
dan penah jadi Pustakawan Sekolah selama 3 Tahun .

NAMA GURU KESAYANGAN KORANG . . .
Puan Siti Noor Azwan Binti Mat Jalal . Cikgu muzik aku mase Sekolah Rendah . . Oke , aku minat gilerrr Muzik ;)

SUBJEK PALING DISUKAI ;)
-Science-

SUBJEK PALING TIDAK SUKA :(
Sejarah . sangatt mengantokkkk .! dan kredit oke mase SPM ;)

KAWAN BAIK MASA SEKOLAH
Siti Hasyimah binti Suhaimi

CITA-CITA MASA SEKOLAH DULU
Nak jadi pelajar Universiti ..haha , dh termakbul ..walaupun UiTM (Benteng terakhir Melayu;))
Terima Kasih UiTM;)

ARTIS FAVOURITE MASA SEKOLAH DULU
Ella ,dulu kini dan selamanya Rockkk .!!! ;)

PEKARA YANG TAK DAPAT DILUPAKAN MASA SEKOLAH
Kena ketuk kepala dengan Cikgu Norhayati ,masa tu saya baru Darjah 1 Amanah sebab saya tak dpt jawab soalan :(

JIKA DAPAT KEMBALI KE ZAMAN PERSEKOLAHAN , APAKAH INGIN KORANG LAKUKAN ?
Saya nak setiap exam Periksa Nom Satu .hahaha .



CERITA KENAKALAN
Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

Oke , cerita tentang pertelingkahan aku dengan Cikgu Science aku Puan Mazitah ;)
Science subjek kegemaran aku .!!
aku gaduh ngan cikgu ni memang secara besar-besaran lahh , gare2 sebuah buku .!
Sekolah aku memang tak boleh bawak buku cantik2 ,tapi aku ni suke buku cantik2 sebagai nota ringkasan aku .!
gilerr , ke pe aku nak berjiwang karat ,cikgu tu ingat buku aku tu diary . oke , mase tu aku tak bagi cikgu tgk buku tu sebab aku baru lepas mengumpat dengan kawan baek aku Sri by written .
then , aku memang tak puas hati dgn cara cikgu tu mintak buku aku , dye rampasss beb .!!grr.!
cikgu tu halau aku , then aku keluar terus mengadu kat guru disiplin .hee hee , org mengadu kat kaunseling ,aku ngadu kat guru disiplin . .
then , sebelum balekk .. aku pegi pancitkann tayar cikgu aku tu ,aku calarkan kereta cikgu.
pastu , aku tak tau ape jadi mase balek tu , sbb tu bukan masalah aku.
mase cikgu tu marah mcm2 dye cakap , ade aku kesah .
Pastu , aku dengar cite dye buruk2 kan aku dlm kelas ,then aku hantar lahh msg keamanan kat nom private dye , nakal kan aku ? mcm mana hebat aku boleh dpt nom tepun pvt dye , biarlah aku je yang tau . .
Alhamdulillah , Science aku dapat B ,Aku dah dapat belajar kat Universiti walaupun cikgu cakap aku tak kan bole dapat Universiti dengan perangai mcm tu .
Mama aku cakap "Kalau ade sikit keredhaan cikgu tu , mesti Science aku A"
hee hee , aku penah arytu add fb Cikgu Mazitah ,then dye Ignore .
Takpelaa ,
aku manusia biasa yg tak lari drpd melakukan kesilapan . Aku tak penah menyesal dengan ape yang aku lakukan .Sekurang2nya aku cuba utk memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik daripada semalam ;)

okee , itu saje .
Semoga Allah meredhai kehidupan aku .Aminn . .

6 ulasan:

man yusoef berkata...

yea btol tu...subjek sejarah pling bohsan...walaupon asyik tukar cikgu pelatih yg cun2...tapi tetap bosan..haha

forever love berkata...

pergh.nakal sangat dah nie..haha

MiSzy DiaN berkata...

wahhhh sampai mcm tu skali..hehe..
nakalnya kamu..
pancitkan tayar ckgu..
nasib bek sains dpt b kan..

Nur Mudrikah berkata...

tym lower form sy tak suke sejarah..buku teks pun tak pernah baca..agaga

jmput datang umah..salam perkenalan

Syafiq Rosli berkata...

nakal gak ni..hehe

bayi beriman berkata...

man : yehh , kite geng lahh .sepp2 ..hee~

forever love : hihi , dulu punye cite le..

dian : pehh , time budak2 sape buekk aku bengang mmg kena lahh .hoho~

mudrikah : hee~ i agy , form 1-form 5 tk penah bace buku sejarah , tk penah buaek latihan sejarah .hee~
thanks for inviting me . i will arrive there soon ;)

syafiq : bule le tahan .hee~

secebis senyuman

Tajaan